Stuga på Getterön såld för 8,5 miljoner

Nu är stugan på 38 kvadratmeter på Getterön såld. Slutpriset landade på 8,5 miljoner, 223 684 kronor per kvadratmeter, vilket är nytt prisrekord för Varberg.

ANNONS
|

Bara några dagar efter helgens visning av stugan, som ligger på Lillanäsvägen mellan 4:e och 5:e vik, var det slutbudat.

Ida Persson, fastighetsmäklare på Mäklarhuset, konstaterar att 8,5 miljoner är ett jättebra pris för fastigheten.

–Kvadratmeterpriset kommer att bli svårslaget. Men det är tillfälligheter som gör det, även om stugan varit större så hade nog inte priset blivit högre. För i det här fallet var det läget mer än stugan som låg bakom priset, säger hon.

Läs mer:Budgivning på Getterön rusar

Den säljande familjen av stugan har knappt använt den under de senaste tio åren.

Deras förväntade pris var omkring fem miljoner kronor. Nu blev det ytterligare 3,5 miljoner.

ANNONS

Familjen tycker att slutpriset på 8,5 miljoner är helt fantastiskt och är väldigt glada och nöjda med affären.

– Köparen är också nöjd och det är målet i varje affär, att alla parter ska vara nöjda, säger Ida Persson.Hon tycker inte att affären var ovanligt snabb.

– Vi fick ändå lov att ha visning. Många fastigheter säljs utan att det ens blir någon visning, någon lägger ett riktigt bra bud som säljaren tar. Nu fick alla som ville vara med och buda.

Ida Persson, 32, har varit mäklare i Varberg under tio år och gör omkring 50 försäljningar per år.

– Jag blev tidigt intresserad av hus och byggnader. Sen verkade mäklarjobbet roligt eftersom det innebär både skrivbordsjobb och att man får vara ute och träffa människor.

Rekordmäklaren tycker det är viktigt att lyssna på kundernas behov.

– Sen gäller det att ta sig tid för alla funderingar som säljaren och köparen har. Men framförallt måste man ha ett driv och gilla att göra affärer, säger hon.

Som mäklare är det väldigt oregelbundna arbetstider.

– Det är både helg- och kvällsvisningar. Men det är också flexibelt och man kan till exempel gå och klippa sig under arbetstid.

ANNONS

Ida Persson är född i Östra Frölunda som ligger i Svenljunga kommun. När hon skulle börja gymnasiet, ekonomisk linje, som 16-åring flyttade hon ensam till Varberg.

– Jag var i restaurangsvängen under några innan jag utbildade mig till mäklare.

Rekordförsäljningen ute på Getterön innebär inte att Ida Persson kan ta det lugnt framöver.

– Nu tar jag sikte på nya försäljningsobjekt.

ANNONS