Strandgården har ny ägare

Det familjeägda hotellet som byggdes 1934 har fått en ny ägare. Under sommaren har spekulanter med hotelldrömmar rest till Getterön från både norr och söder.

ANNONS
|

Strandgården som har varit till salu sedan slutet av maj har nu bytt ägare.

–Det var väldigt stort intresse redan från start. Både bolag och privatpersoner med drömmar, planer och tankar har varit och tittat. Många var med i sluttampen av budgivningen, säger ansvarig mäklare Frida Nilsson på Erik Olssons fastighetsförmedling.

Prislappen landade på 800 000 kronor under begärt pris som var 17 miljoner kronor. Varför?

–Det är otroligt svårt att värdera den här typen av fastighet, men både jag och säljaren är nöjda med slutsumman. Men det är klart att vi hade blivit jättenöjda om vi fått begärt pris.

ANNONS

Strandgården med en boarea på 307 kvadrat och en tomtarea på 1470 kvadrat har drivits som ett hotell sedan det byggdes 1934. Totalt finns det 19 hotellrum varav 14 av dem ligger i en separat byggnad. Under sommaren låg fastigheten ute till försäljning och det dröjde till den 3 augusti innan kontraktet skrevs på.

– Många spekulanter var inte från Varberg och flera privatpersoner var tvungna att förankra sina planer med sina banker och det drar ut på tiden. Många var och tittade både fyra och fem gånger, säger Frida Nilsson.

Det var ett företag utifrån som till slut vann budgivningen. Den nye ägaren har valt att inte medverka i artikeln. Därför dröjer det en tid innan vi kan berätta om planerna för Strandgården.

ANNONS