Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies
Prova

Ligg på Plus från start - hela innehållet för 1 kr Fri tillgång till all lokaljournalistik.

På tårna. Campus kommunikationsstrateg Tomas Johansson är förväntansfull inför nästa vecka då lokalerna fylls med ungefär 450 nya studenter.
På tårna. Campus kommunikationsstrateg Tomas Johansson är förväntansfull inför nästa vecka då lokalerna fylls med ungefär 450 nya studenter.

Stort söktryck till Campus

Störst konkurrens på Campus är det om platserna till Event Managementprogrammet. Till yrkesutbildningarna finns det fortfarande ströplatser kvar inför höstterminen.

Av högskoleutbildningarna har det alltid varit Event Managementprogrammet som har flest sökande. 

I år har totalt 900 personer visat intresse för utbildningen som har 30 platser. 225 personer kryssade för den som sitt förstaval. 
– Där är det verkligen stor konkurrens om platserna, säger Tomas Johansson, kommunikationsstrateg på Campus. 
Bland yrkesutbildningarna är söktrycket som störst för att läsa till medicinsk sekreterare. Dit är det 312 sökande till 30 platser. 
– Den utbildningen har vi haft i fyra år och första året var det 128 sökande. 

Till hösten startar 13 utbildningar på Campus och till sex yrkesutbildningar går det fortfarande att efteranmäla sig till ett fåtal ströplatser.
– Tekniska utbildningar är svårast att fylla upp, så är det över hela Sverige. Men arbetsmarknaden är god för dem som tar examen. 
Av 17 byggtekniker som tog examen i juni gick alla direkt till jobb. Utbildningen har en nära koppling till arbetslivet. 
En byggtekniker kan arbeta både som arbetsledare eller hamna på en ingenjörstjänst. 

I volym är förskollärarutbildningen, som sker i samarbete med Högskolan i Borås, den största på Campus. Till den finns det 75 platser. 
– Det är en av orsakerna till att vi driver frågan om att vi behöver större lokaler. När vi har som störst beläggning får vi inte plats, vi har exempelvis endast ett par lokaler som tar 75 personer
– Ibland får vi hyra in oss på Folkets Hus och Varberg Event vid tentamen, berättar Tomas Johansson, som menar på att Campus har nått en gräns för vad skolan klarar av att ta emot.  – Vi har inte tillräckligt stora lokaler för att kunna växa mer. 

I statistiken från Campus ryms inte sjuksköterskeprogrammet. Den administreras och skötts helt från Högskolan i Halmstad. 
Nästa vecka börjar de flesta utbildningarna på Campus och då väller det in ungefär 450 nya studenter. 

MEST LÄST