Storslagen fest för Varbergs personal

Under parollen "En kväll för dig" har kommunens anställda träffats för mat och show. I kväll var den sista av fyra kvällar med julbord och mässa i Sparbankshallen.

ANNONS
|

Över 4 000 kommunanställda har ätit gott och inspirerats i enighet med Varbergs vision "Västkustens kreativa mittpunkt". Och nog var det svårt att inte ryckas med när Marknad Varbergs näringslivsutvecklare Magnus Thomson, förklädd till den extravaganta Morris Isfeldt, sjöng "Ååh Varberg" till tonerna av Leonard Cohens "Hallelujah".

I år har kommunen valt att ordna julbord i samband med visions- och medarbetarkvällarna, ett kalas som gått på 2,6 miljoner kronor.

Läs också: Kommunen bjuder anställda på julbord

– Vi ville kombinera nytta med det nöjsamma. Det blir samma nivå på julfirande för samtliga anställda, säger kommundirektör Carl Bartler.

Av kommunens 4 700 anställda har 4 300 tackat ja till inbjudan.

ANNONS

– Det är över all förväntan. Nu har vi tillsammans med personalen kunnat fira de framgångar som kommunen har haft under det gånga året, som utmärkelserna till Årets stadskärna och Årets landsbygdskommun och de fina rankningarna vad gäller skolans arbete, säger Carl Bartler.

En av de som kom till årets visions- och medarbetarkvällar var Jennie Fagerström, projektledare och landskapsarkitekt.

– Det är väldigt kul att se bredden av det kommunen gör, säger Jennie Fagerström, medan hon strosar runt på mässan som hålls i samband med visions- och medarbetarkvällarna.

Projektledaren Kajsa Jeppson höll till i montern för den blivande kommungemensamma kundtjänsten, som ska starta 2018.

– Genom att bygga upp en kommungemensam kundtjänst ska vi bättre kunna serva de vi finns till för, säger hon.

Förskollärare Kjell Eriksson snackade om kollegialt lärande tillsammans med Elisabeth Svennerstål-Jonsson, chef för barn- och utbildningsförvaltningen, och fritidspedagog Madelene Eriksson.

– Vi utbyter erfarenheter för att utveckla skolans verksamhet, säger Elisabeth Svennerstål-Jonsson.

Vårdbiträdet Jonette Gustafsson tog en paus från föräldraledigheten för att äta mingla med sina kollegor.

– Det är roligt att det händer någonting, säger hon.

Årets värdskapare heter Nexhmedin ”Nexh” Tulla, skolvärd på Peder Skrivares skola och är enligt motiveringen tryggheten personifierad. Årets kreativa medarbetare är personalen på LSS-gruppbostaden Gasellen. De hyllas för att deras arbete bland annat resulterat i minskning av psykofarmaka samt delaktighet i samhällsaktiviteter för de boende.

ANNONS

Årets värdskapare:

Nexhmedin ”Nexh” Tulla, Peder Skrivares skola (skolvärd)

Motivering:"Nexh är den individ som alla skolor behöver. Den som ser allt, hör allt, håller om och värnar om alla individer. En person som med lugn och behärskad personlighet spridersamma lugn och trygghet till hela PS-skolan. Gäller det en konflikt mellan elever, borttappade föremål eller bara behovet av en pratstund med en vuxen som bryr sig – då är Nexh alltid där. Det är omöjligt att kortfattat beskriva betydelsen av en sådan individ för elevers utveckling och trygghet i skolan. Hela verksamheten påverkas positivt av hans insatser. Under de senaste åren har hus 1 upplevt en situation med många nya individer från flera verksamhet som trängs på samma yta. Nyanlända elever, elever från nationella program, introduktionsprogram, Bläshammarskolan, Nyhemskolan, personal från förvaltningens verksamheter, goda män, tolkar och föräldrar – ingen undgår vår skolvärd. Situationen kunde lätt beskrivas som en grogrund för oro men vi klarar det. Alla personer från alla dessa olika verksamheter klarar det till stor del på grund av en enda persons insatser. Ska man ge trygghetskänslan på PS ett namn så heter den Nexh."

Årets Kreativa medarbetare:

Personal på LSS-gruppbostaden Gasellen; Helena Sandqvist, Enrique Hernandez, Agnetha Nilsson, Izeta Rujovic, Gertrud Andersson, Anita Antonsson och Kevin Higgins.

Motivering:"Personalen på Gasellgatan har sedan starten av verksamheten 2015 arbetat med delaktighet, inflytande och framför allt mod tillsammans med de boende. Det har resulterat i återgång i daglig verksamhet/upptagna studier, minskning av psykofarmaka samt delaktighet i samhällsaktiviteter för de boende."

ANNONS