Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

Bild: Johan Nilsson/TT

Stoppades av polis - flydde till fots

En greps och två försvann - hade bilen full av stöldgods.

Strax innan tolv på onsdagskvällen skulle en polispatrull stoppa och kontrollera en bil på Värnamovägen i Varberg. Men bilen vägrade att stanna. Efter ett kortare förföljande fick polisen till slut stopp på fordonet.

Två personer rusade då ut från bilen och flydde till fots. Polisen inriktade sig i första hand på föraren som kunde gripas på plats.

De två flyende personerna sprang i riktning mot Härdgatan, som ligger i närheten av Sparbanken Wictory Center. Fler polispatruller anslöt till platsen men de lyckades inte spåra de misstänkta personerna.

I bilen fann polisen fullt av misstänkt stöldgods.

– Det var så pass mycket gods att de tog hela bilen i beslag. Det kommer bli en omfattande godslista, säger polisens presstalesperson Christer Fuxborg.

Det är i nuläget oklart exakt vad stöldgodset består av och var det kommer ifrån.

– Det är maskiner, men exakt vilka maskiner vet jag inte. Men det ska vara nya saker, säger Tina Nielsen, jourhavande förundersökningsledare vid Hallandspolisen.

Den gripne mannen förhördes under natten men nekar till brott. Han sitter nu anhållen för stöld alternativt häleri.

Polisen vet fortfarande inte vem han är.

– Vi håller på att se om vi kan söka hans identitet på något sätt och härleda godset. Och sen avvaktar vi teknisk undersökning av fordonet och godset, säger Tina Nielsen.

De två andra personerna som befann sig i bilen är fortfarande på fri fot.