Renoveras. Ann-Charlotte Stenkils och Jana Nilssons arbetsplats ska renoveras utvändigt.
Renoveras. Ann-Charlotte Stenkils och Jana Nilssons arbetsplats ska renoveras utvändigt.

Stadshuset ska renoveras för 13 miljoner

Kommunalrådens arbetsplats ska renoveras. Arbetena påbörjades nu i veckan och de kommer pågå i ungefär ett år.

ANNONS
|

Stadshus A byggdes som läroverk 1894. Här har kommunalråden sina kontor och här finns även bland annat delar av kommunstyrelsens förvaltning. Nu ska huset renoveras. Arbetena med att dränera runt huset har redan påbörjats. Trappan ska läggas om och huset ska också få nytt tak och renoverade fasader.

–Vi ska sätta ny fog där det behövs. Vissa fönster ska renoveras och andra ska bytas. Vi ska se över markiserna också och byta ut en del av dem, berättar Katarina Lindh som är chef för fastighetsavdelningen på serviceförvaltningen.

–Vi ska bevara de gamla byggnaderna i samma utförande som de ser ut så det blir inte några ändringar i utseendet. Det här är bara vanligt underhåll. Det finns fukt i väggarna i källaren och den ska försvinna med den här renoveringen.

ANNONS

Inga arbeten är planerade till insidan av huset, förutom att ventilationen ska ses över. Budgeten är satt till 13 miljoner kronor och Katarina Lindh säger att man inte ska behöva hamna i samma läge som vid renoveringen av Stadshus B, där kostnaderna skenade.

–Vi vill inte hamna i den situationen igen. Det kan alltid hända något på vägen men vi har gjort en grundlig genomlysning innan. Det bör inte komma några överraskningar.

Renoveringen är budgeterad till 13 miljoner kronor och väntas ta hela nästa år. Alla som arbetar i huset ska kunna arbeta kvar under tiden. Huset kommer dock att få en tillfällig entré från Östra Vallgatan under delar av arbetets gång.

ANNONS