Simklubben: "Badet blir helt fantastiskt"

Varbergs nya simhall som ska stå klar i januari 2021 får lovord från alla håll. Simklubben är smått lyrisk över badanläggningen för 380 miljoner kronor.

ANNONS
|

Sista pusselbiten som gjorde att eventuella kritiker till innehållet tystnade var att Alliansen till sist gick med på att bygga en 50-metersbassäng.

Det var något som efterfrågades av många, inte minst från föreningshåll. Men även socialdemokraterna drev den linjen hårt.

– Äntligen! Det känns fantastiskt bra att det blev en 50-metersbassäng. Det känns som om borgerligheten tillsammans med Miljöpartiet har insett vikten av att bygga för framtiden, säger Linda Berggren (S), vice ordförande i kultur- och fritidsnämnden.

– Många har väntat på ett beslut i simhallsfrågan. Det känns väldigt bra att vi nu är såhär nära ett definitivt beslut i fullmäktige, säger Christofer Bergenblock, ordförande i nämnden.

ANNONS

När Alliansen fick svart på vitt att det endast skulle bli elva miljoner kronor dyrare att bygga en 50-metersbassäng, jämfört med en bassäng på 25 meter, var saken klar.

Simhallen kommer att byggas ihop med ishallen och på så sätt får anläggningarna en gemensam cafeteria.

Från entréhallen kan besökaren även få en skymt av ishallens verksamhet via nya fönster.

I mitten av badhuset ligger omklädningsrum och en styrketräningslokal.

Läs också reportaget:

Ett aktivitetsbad ska möta behoven från både små och stora barn. Där finns bland annat två vattenrutschbanor och diverse lekattraktioner.

50-metersbassängen går att dela av till två 25-metersbassänger. Till den stora bassängen finns det en mindre läktare. Det går även att bygga till med mobila läktare om det skulle behövas vid enstaka tävlingar.

Det finns en varmare bassäng som lämpar sig till rehabilitering, vattengympa och babysim.

På plan två finns det en viloavdelning. Där ska det vara lite vardagslyx med bastu, bubbelbad och tillgång till en terrass vid fint väder.

Pierre Johansson, verksamhetskoordinator på Varbergs Sim:

– När jag såg skisserna på badet blev jag chockad över hur bra genomtänkt allting var. När allt blir klart blir det helt fantastiskt.

– Allt finns med. Inget har glömts bort i det här badet, säger han

ANNONS
ANNONS