Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies
Prova

Ligg på Plus från start - hela innehållet för 1 kr Fri tillgång till all lokaljournalistik.

Tidig skiss. Så här ser Varbergs tänkta nya simhall ut i en skiss från Norconsult 2016.
Tidig skiss. Så här ser Varbergs tänkta nya simhall ut i en skiss från Norconsult 2016.

Simhallen byggs av branschjätte

Det blir byggjätten NCC som bygger den nya simhallen i Varberg. Under andra halvåret 2018 räknar företaget med att projektet ska komma i gång.

Kommunen räknar med att den nya simhallen på Håsten kommer att kosta omkring 380 miljoner kronor. 350 av dessa miljoner ska bekosta själva bygget, och nu är det klart vilket företag som kommer att utföra det.
– Detta är en jättestor affär för oss. Det är ett projekt i linje med vår satsning på badhus, så vi är glada att det hamnade hos oss, säger affärschefen Shahroz Sabba på NCC.
Företaget har under de senaste tre åren byggt åtta badhus runtom i Sverige. 

NCC har också sedan tidigare ett nära samarbete med Varbergs kommun då man har byggt ett antal förskolor tillsammans med kommunens fastighetsbolag.

– Vi har byggt tre förskolor tillsammans med VFAB inom ramen för så kallad strategisk partnering. Just nu bygger  vi en fjärde, Kärnegården, och vi är även i färd med att titta på ett femte förskolebygge, säger Shahroz Sabba.

– Vi har ett väldigt bra samarbete som vi gärna bygger vidare på, konstaterar han.
Ambitionen är att den nya simhallen ska stå klar till år 2021.

– Första steget blir att tillsammans med kommunen sätta oss ned och titta på vilka som kan vara lämpliga konsulter i arbetet, säger han.

Någon gång under andra halvan av 2018 är sedan tanken att den gamla simhallen ska rivas och bygget av den nya komma i gång.

Den nya simhallen kommer att få en 50-metersbassäng och ska klara av ett besökarantal på cirka 300 000 personer per år.

MEST LÄST