Saknade skoterförare simmade i land

En stor räddningsinsats sjösattes under torsdag förmiddag utanför Apelviken efter att två personer på vattenskoter försvunnit i havet. Men personerna lyckades själva att ta sig i land.

ANNONS
|

Det var skoterförarnas vän som larmade sjöräddningen när han inte längre kunde se dem ute på havet vid Subbeberget nära Apelviken.

Sjöfartsverkets räddningshelikopter kallades dit från Säve och Sjöräddningssällskapet i Bua gick ut med en båt. Man försökte även nå personerna genom att ringa till deras mobiltelefoner, men utan att lyckas.

Men vid cirka 10.45 kom meddelandet att personerna var återfunna. De hade själva lyckats ta sig i land vid Subbeberget och var oskadda, men vattenskotern låg kvar ute i vattnet.

– I och med att de hittades på land avslutade vi sjöräddningsdelen och kallade hem vår helikopter, säger Annsofi Karlsson vid Sjöfartsverkets sjö- och flygräddningscentral.

ANNONS

Enligt räddningstjänsten väst hade vattenskotern av någon anledning slutat fungera mitt ute på havet och de två personerna fick därför simma i land.

Ambulansen var på plats men de två skoterförarna behövde inte köras in till sjukhuset.

ANNONS