Så blev domen för klädtjuvarna

Den misstänkta stöldligan, som åkte fast i Varberg, har nu fått sitt straff.

ANNONS
|

Under en fredagsförmiddag i början på mars stals jackor och byxor från flera butiker i centrala Varberg. Strax innan klockan 13 samma dag greps en man i 45-årsåldern och en kvinna, även hon i 45-årsåldern, på McDonald's vid Lassabacka. I deras bil hittade polisen stulna kläder, preparerade väskor och ett verktyg som används för att få bort larm.

Klockan 11 gickde misstänkta tjuvarna in på Tenson. Butikschefen såg när mannen och kvinnan lämnade butiken. När hon skulle hänga tillbaka jackan som mannen provat upptäckte hon att galgen vartom - och larmade en Securitasvakt.

Innan personerna lämnade Tenson hade de frågat om det fanns fler sportaffärer i stan och fått tipset om Intersport. Securitasvakten rusade efter paret och lyckades ta en bild av dem inne i sportaffären. Hanföljde också efter dem när de lämnade butiken och han såg när de lastade in saker i bagaget på en bil.

ANNONS

Mannen och kvinnan besökte senare även Bröderna Johansson och Rydholms Dammodehus där de stal bland annat jeans.

Vakten valde sedan att följa efter de misstänkta tjuvarna i bil. De i sin tur gjorde sitt bästa för att skaka av honom. Bland annat stannade de till vid bussfickor och blinkade åt fel håll när de skulle svänga.

Polisen kunde dockgripa mannen och kvinnan vid McDonald's. I bilen återfanns flera plagg med prislapparna kvar. Även en papperslapp med en lista med städer, däribland Varberg, och något som såg ut att vara en beställningslista över klädesplagg samt en krok som används för att larma av varor. Polisens undersökning visade att det går att få bort Intersport och Rydholms larmdosor med hjälp av kroken.

I bagaget låg även väskor som hade preparerats med folie för att förhindra att larmen skulle börja tjuta. I polisför skyller de båda personerna på varandra och menar att det var mannen respektive kvinnan som låg bakom stölderna.

Tingsrätten dömer mannen för stöld och dagsböter på totalt 3000 kronor. Kvinnan får en villkorlig dom för stöld. Då hon varit frihetsberövad som häktad förelägger särskilda skäl mot att förena den villkorliga domen med dagsböter.

ANNONS