Tomt i dag. I höst börjar Trönningeskolan ta emot elever. I dag omgärdas skolan av åkrar men om några år kommer det här området att vara en av kommunens största byggarbetsplatser. Bild: Jonatan Bylars
Tomt i dag. I höst börjar Trönningeskolan ta emot elever. I dag omgärdas skolan av åkrar men om några år kommer det här området att vara en av kommunens största byggarbetsplatser. Bild: Jonatan Bylars

Så ska barnens väg till skolan bli säker

En av de mest påtagliga konsekvenserna av tvärtomplaneringen i Södra Trönninge blir att skolbarnen kommer att vara inringade av en stor byggarbetsplats. Kommunen och Derome lovar dock säkra vägar till och från skolan.

ANNONS
|

I dag ligger Trönningeskolan mitt på en åker men om några år kommer åkrarna att bebyggas med en helt ny stadsdel: Södra Trönninge. 900 till 1000 bostäder ska upp. Utbyggnaden kommer att ske etappvis. Lastbilar, lyftkranar, grävmaskiner, transporter av prefabricerade hus –allt ska samsas när området byggs.

Mitt i det här ska skolan vara igång och ta emot elever. Eftersom skolan byggdes först av allt har kommunen och byggherren Derome att ta hänsyn till skolan och trafiken till den.

–Vi vill ju att det ska vara säkra vägar i området men exakt hur det ska lösas kan jag inte säga. Det är viktigt att det blir säkert för barnen. Det är något vi får ha med oss i planeringen, säger barn- och utbildningsnämndens ordförande Micael Åkesson (M).

ANNONS

Enligt Micael Åkesson kan det bli tal om skolskjuts även för barn som har nära till skolan –för att skapa en trygg färd till och från skolan:

–Det kommer bli mycket trafik i rörelse. Men vi har andra områden där elever har rätt till skolskjuts fast de bor nära men de får ändå skolskjuts för att det är en farlig väg i närheten.

–Vi utgår från att man säkrar upp trafiken när man som här bygger en hel stadsdel. Man kan ha trafikvakter också, säger nämndens vice ordförande Jeanette Qvist (S).

Peter Mossbrant, vd för Derome Hus, säger att byggtrafiken inte kommer att beröra skolans närområde:

–Vi kommer kunna leda in byggtrafik från hela Pilgatan. Vi har stora möjligheter att planera detta bra. Självklart kommer det att vara viss trafik men det finns hela tiden alternativa vägar.

Man kan vara trygg med att skicka ungarna till skolan?

–Ja det kan man definitivt vara. Här finns bättre förutsättningar för ett bygge och en skola än på många andra byggarbetsplatser.

Håkan Olsson är skolskjutsansvarig på kommunen och han svarar på HN:s frågor via mejl. "Vi har dialog med hamn- och gatuförvaltningen och Skanska och Derome AB för att säkerheten för barnen inte påverkas."

ANNONS

Barn- och utbildningsförvaltningen kommer att vara med på dialogmöten innan byggstarten. "Självfallet kommer säkerheten för våra elever i första hand och skulle vi bedöma att säkerhetsrisker, får vi ta ställning i god tid hur det ska hanteras", skriver Håkan Olsson.

Läs också: Gatan vald utan politiskt beslut

Fakta: Planeringen

Turordningen för stadsplanering brukar vara: översiktsplan, fördjupad översiktsplan (FÖP), planprogram, detaljplan, bygglov.

Södra Trönninge omfattas av en FÖP från 2010. Men förslaget till planprogram, som presenterades för första gången 2013, strider mot FÖP:n på flera punkter.

Planprogrammet, som ska peka ut riktningen för helheten i den nya stadsdelen, är inte klubbat än men trots det klubbades detaljplanen för skolan och idrottscentret i maj 2015.

ANNONS