Ringborg röstade mot friidrottshallen

Pierre Ringborg (MP) följde inte partilinjen och röstade emot ett idrottscentrum i Trönninge. – Hela alliansgruppen blev väldigt förvånad, säger Christofer Bergenblock (C), ordförande i kultur- och fritidsnämnden.

ANNONS
|

Den här mandatperioden har alliansen i Varberg ett samarbete med Miljöpartiet. Men det syntes det inget av under kultur- och fritidsnämnden möte i veckan.

Viktigaste frågan på dagordningen var att rösta fram det nya idrottscentrumet i Trönninge som ska börja byggas i sommar.

Men när det var dags för att rösta fram förstudierapporten och föreslå fullmäktige att godkänna investeringen på 147 miljoner kronor visade det sig att Miljöpartiet och Pierre Ringborg var av en annan uppfattning. Han röstade emot förslaget.

Han gav ingen motivering till sitt beslut utan sa att han skulle lämna in en skriftlig reservation.

Även Sverigedemokratrena, som företräds av Mia Petzäll, reserverade sig mot beslutet. SD uppfattning är att Trönninge inte är rätt plats för ett idrottscentrum.

ANNONS

Stefan Edlund, gruppledare för Miljöpartiet i Varberg och med i kommunstyrelsen, säger såhär om Pierre Ringborgs reservation:

– Det här är Pierre Ringborgs enskilda beslut och inget som vi inom Miljöpartiet har diskuterat och kommit fram till. Partiet har ingenting emot ett idrottscentrum i Trönninge.

Christofer Bergenblock (C) hade inte räknat med att Miljöpartiet skulle rösta nej till förstudieinvesteringen. Hans förhoppning var att alliansen och Miljöpartiet skulle hålla ihop.

– Nämnden har under flera år arbetat för att få till en friidrottshall och en hall för gymnastiken. Att komma nu och säga nej skulle innebära att de här två anläggningarna skjuts flera år framåt i tiden, säger han.

Kan Miljöpartiet stoppa bygget?

– Nej, det kan de egentligen inte för alla andra partier utom de här två är överens. Jag vet inte i vilken mån Pierre Ringborg representerar den allmänna åsikten i miljöpartiet, säger Christofer Bergenblock.

ANNONS