Fredrik Reinfeldt på PS-gymnasiet i Varberg 2004. Bredvid honom: Roberta Alenius.
Fredrik Reinfeldt på PS-gymnasiet i Varberg 2004. Bredvid honom: Roberta Alenius.

Reinfeldt och blivande kärleken i Varberg

I dag bekräftade förre statsministern Fredrik Reinfeldt (M) att han och hans tidigare presschef, Roberta Alenius, nu är ett par. Redan för elva år sedan sågs de tillsammans i Varberg.

ANNONS
|

I ett sms till TT på måndagen bekräftar Reinfeldt - som säger sig vara på skidresa med "ett större kompisgäng" - uppgifterna:

"Roberta och jag är arbetskamrater sedan många år. Det har efter hand gått över i djup vänskap. Vart det för oss nu vet jag inte ännu, men Roberta är en fantastisk kvinna."

Redan i mars 2004 besökte de två Peder Skrivares skola i Varberg tillsammans. Då var Reinfeldt partiledare och Alenius var kommunpolitiker i Stockholm och de diskuterade skolfrågor med PS-elever.

Roberta Alenius är även styrelsesuppleant i Fredrik Reinfeldts nybildade konsultbolag. Den förre moderatledaren skilde sig från moderata dåvarande landstingspolitikern Filippa Reinfeldt 2013.

ANNONS

Så sent som förra veckan avslöjade Reinfeldts regeringskollega, förre finansministern Anders Borg, att han inlett en relation med ex-artisten och pr-konsulten Dominika Peczynski.

ANNONS