Premiär för nya terrassen

Platsen och utsikten är desamma, men i övrigt är det en helt ny restaurang som har tagit form. Nu är renoveringen klar och Fästningsterrassen är redo att visa upp sin nya kostym.

ANNONS
|

Alla möbler och övrig inredning ska ställas i ordning, en del lådor och kartonger ska bäras undan, och så återstår lite plantering av blommor och gröna växter på utsidan. I övrigt är allting klart inför premiären.

– Läget är under kontroll och det känns väldigt bra, jag är inte alls nervös, säger Torben Andersen, som driver verksamheten sedan 2009 tillsammans med sin bror Jörn.

Av den lilla kafébyggnaden som låg här tidigare återstår ingenting. I maj förra året togs det första spadtaget för nya Fästningsterrassen. Innan dess hade man bland annat hunnit schakta, bryta berg och förstärka en del av fästningsmuren. Arbetet fortsatte en bit in på sommaren och tog en paus under semesterperioden. Under hösten och vintern tog anläggningen form ordentligt och det har också tillkommit en hiss som ansluter från uteserveringen till dammbastionen. Alla som har promenerat förbi fästningen under den här tiden har kunnat följa bygget, och nu är det alltså färdigt.

ANNONS

I torsdags bjöd man in alla som har varit med i byggarbetet, i fredags var det invigning med representanter från bland annat kommunen och Varbergs Fastighets AB som äger fastigheten, och på söndag mellan 11 och 16 är det öppet hus för allmänheten.

– Det kommer nog en hel del folk, jag har fått frågan ”hur går det?” säkert ett hundra tusen gånger. Jag förstår att folk är intresserade. Det är en omtyckt plats av många varbergare och läget är helt underbart, säger Torben Andersen och tittar ut mot havet.

Nya Fästningsterrassen har plats för totalt ungefär 300 gäster. Serveringen ska ha öppet året runt, alla dagar i veckan under högsäsong och något mer begränsat under lågsäsong. På sommaren kommer man även att kunna sitta utomhus, antigen på terrassen utanför eller på taket där det finns en vindskyddad uteservering med bar.

Restaurangen kommer att servera både lunch och middag, och menyn består till största del av fisk- och skaldjursrätter.

ANNONS