Frågan är om det blir någon mer husmanskost på Prästgatan?
Frågan är om det blir någon mer husmanskost på Prästgatan?

Populär lunchrestaurang till salu

Inte ens två år har gått sedan Husman 13 slog upp portarna. Nu väljer ägarna att sälja restaurangen. – Vi är tre i ägarkonstellationen och vi ska dela upp oss. säger Mattias Svensson, en av delägarna.

ANNONS
|

Veckan innan jul 2014 öppnade Husman 13 på Prästgatan i Varberg. Men redan nu, knappt två år senare är lunchrestaurangen till salu.

– Det finns olika anledningar, men den stora anledningen är att vi är tre i ägarkonstellationen och vi ska dela upp oss, säger Mattias Svensson som driver restaurangen tillsammans med Isabelle Åkerblom och Calle Strannesten.

Utgångspriset är satt till drygt en och en halv miljon, enligt annonsen omsätter verksamheten 3,3 miljoner kronor.

– Det är ingen av oss som vill driva det vidare i egen regi. Det är lönsamt men inte tillräckligt.

Hallands Nyheter har tidigare berättat om klagomål från grannar på ljudvolymen från Husman 13. Hyresvärden Ullsaxen menade då att restaurangen brustit i sitt avtal genom att ha kvällsöppet.

ANNONS

– Det är inte huvudskälet till försäljningen, men när man har en fastighetsägare som inte tror på det man gör så minskar det självklart lusten, säger Svensson.

Ägartrion äger inte bara Husman 13 utan även Vin & Skafferi Hus 13 på fästningen, den verksamheten påverkas dock inte av försäljningen.

– Inte i dagsläget, men man vet aldrig vad som händer i framtiden, säger Svensson.

ANNONS