Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies
Prova

Ligg på Plus från start - hela innehållet för 1 kr Fri tillgång till all lokaljournalistik.

Pierre Ringborg har lämnat Miljöpartiet

Pierre Ringborg lämnar Miljöpartiet. Men han behåller sina politikeruppdrag. Partiet kommer inte agera för att flytta på honom.

Miljöpartiet i Varberg har haft interna stridigheter under minst ett år. Pierre Ringborg har varit på kant med partikamraterna och hävdar att partiet sålt ut sin själ i jakten på makten. I våras lämnade Stig Gesterling partiet och nu följer Pierre Ringborg hans exempel. Båda står nu utan partibeteckning.
– Sedan ett år tillbaka får jag inte någon information från partiet och de behandlar mig som en som inte ska vara med. Jag har inget att förlora på det här. De kör över mig och andra som tycker som mig, i frågan om bygget på Brunnsberg, gallerians parkeringshus och annat. Men det är inte mitt problem, det är deras problem. Mitt problem är att Miljöpartiet inte är det parti det var en gång i tiden, när jag gick med, säger Pierre Ringborg.
Vad är du i dag?
– Oberoende grön.
Och vad säger du till de som röstade på Miljöpartiet men nu får en "oberoende grön" företrädare i stället?
– De kan lita på att jag bedriver gröna frågor. Jag har varit med och bildat det här partiet så jag kan det. Dagens miljöpartister går med på precis allting, de går med på försäljning av brunkol, 180 grader med asyllagen, värdlandsavtal med Nato, de är okritiska till EU...

Miljöpartiets gruppledare Stefan Edlund säger så här om Ringborgs avhopp:
– Han har aviserat det under lång tid så det var inte så överraskande.
Hur hanterar ni hans plats i kultur- och fritidsnämnden?
– Vi gör ingenting. Han har den platsen och det får han ha.

Fakta: Ringborg utan parti
Pierre Ringborg behåller sitt uppdrag som andre ersättare för Miljöpartiet i fullmäktige. Skulle två MP-ledamöter utebli har Ringborg alltså den ena platsen. Skulle en ledamot utebli och även försteersättaren Martin Bagge (MP) utebli går platsen till Ringborg.
Ringborg behåller platsen som ledamot i kultur- och fritidsnämnden. Skulle han utebli från ett möte ersätts han i första hand av Louise Blixt-Modé (C), detta enligt fullmäktiges beslut om ersättare i december 2014.

MEST LÄST