Park föreslås i Brunnsbergsskogen

Brunnsbergsskogen behöver en upprustning. I samband med det finns ett förslag om att anlägga en stadsdelspark i området.

ANNONS
|

Brunnsbergsskogen används i dag av många som en plats för rekreation och naturupplevelser. En del av Brunnsbergsskogen kommer att exploateras i framtiden, enligt detaljplanen med cirka 110 lägenheter och en förskola. I samband med detta kommer delar av skogen att försvinna, samtidigt som behovet av ett naturområde kommer att öka. Därför anses en utveckling av området viktig.

Hamn- och gatuförvaltningen har tagit fram en förstudie och ett förslag på hur en sådan utveckling skulle kunna se ut.

Förstudien tar upp flera briser som finns i dag. Bland annat är möblerna gamla och slitna, entréerna till området är otydliga, och det saknas skyltar och tillräckligt med belysning.

ANNONS

Förslaget handlar om att anlägga en stadsdelspark i området. Den skulle bland annat innehålla nya soffor och papperskorgar, ny beläggning på vissa sträckor, tydligare skyltar och mer belysning. Det föreslås också platser för olika aktiviteter, till exempel bana för cykling, utegym och grillplatser.

– Området har ett sort rekreationsvärde. Det är möjligt att vi kommer att ha dialoger med de boende om detaljer för den framtida utformningen så att de också kan vara med och påverka, säger Tobias Carlsson (L), ordförande i hamn- och gatunämnden.

Projektet med Brunnsbergsskogen finns delvis med i hamn- och gatunämndens investeringsbudget och nu ska man börja titta närmare på detaljfrågor.

ANNONS