Förra veckan blev varbergaren Emma Hellström och pojkvännen Smail Alihodzic tvåa i finalen av Paradise Hotel.
Förra veckan blev varbergaren Emma Hellström och pojkvännen Smail Alihodzic tvåa i finalen av Paradise Hotel.

Paradise Hotel-Emma bloggar om psykisk ohälsa

I dag beskriver Emma Hellström sig själv som en ”sprudlande glad och impulsiv tjej som gillar att träna.” Men det har inte alltid varit så.

ANNONS
|

– Jag fick min första panikångestattack när jag var 13 år. Där började mina problem med ångest och jag fick svårt att sköta skolan och vardagen, säger hon.

Hypokondrin kom som ett brev på posten. Under sin värsta period beräknar Emma att hon besökte akuten minst 20 gånger i ren panik över att någonting ska vara allvarligt fel.

– När du får din första panikångestattack är du helt säker på att du ska dö. Det lade sig en skräck över just den här dödskänslan, och i och med all stress fick jag även magproblem. Då ökade skräcken ännu mer, säger hon.

ANNONS

Vändningen kom när hon vågade ta emot hjälp.

– Alldeles för länge försökte jag hjälpa mig själv. Många är så rädda för att söka hjälp, men min väg hade inte behövt vara så jobbig om jag hade gjort det tidigare, säger hon.

Flytten till Oslo

Även flytten från Varberg som 20-åring till Oslo innebar en stor vändpunkt i livet till det bättre.

– Jag ringde min tjejkompis en morgon och sa ”ska vi flytta härifrån?” Två veckor senare bodde vi i Oslo, säger hon.

Då hade hon jobbat heltid på Gekås sedan studenten, där hon även jobbat extra under gymnasietiden. Först på herravdelningen och sedan som restaurangbiträde.

– Jag stod i kassan, slevade upp mat och städade. Allt möjligt. Men jag kände väl att det inte riktigt var mitt kall i livet.

Hon visste att många varbergare flyttade till Oslo och att man ”tjänade skitmycket pengar”.

– Vi fick boende på ett fingerknäpp, och när vi kom dit skrev vi ut typ hundra cv:n och sökte allt vi hittade. Inom en vecka hade båda fått jobb, säger hon.

Först gjorde hon en kortare visit på restaurang Egon där hon jobbade i två veckor. Via en gemensam vän fick hon sedan jobb på restaurang Stratos som servitris innan hon blev hovmästare och event manager.

ANNONS

Paradise Hotel

Många av Emmas val i livet har präglats av impulsivitet. Att söka till dokusåpan Paradise Hotel var ett av dem.

– Jag hade bott i Norge i fyra år och var trött på vardagen. Då såg jag en annons på Facebook om att man kunde söka, och skickade in en ansökan utan att egentligen tänka efter.

Hon tror att många som kände henne förr fick en annan bild av henne när de såg programmet.

– I tonåren var jag extremt blyg och jätteosäker på mig själv. Jag hamnade lite bakom andra som syntes mer, säger hon.

I skolan var hon tyst och blyg tills hon hamnade med de ”populära” tjejerna – de som rökte, festade och skolkade.

– Då blev jag väl sådan fast jag egentligen inte är det. Jag försökte hitta min plats så himla mycket, mer än vad jag själv förstod, säger hon.

I dag försöker Emma finna sin plats i Stockholm. Förra onsdagen sändes säsongens sista Paradise Hotel-avsnitt där paret Emma och Smail Alihodzic kom tvåa. Efter att programmet spelats in har de valt att flytta ihop. Hela tiden har media och allmänheten följt dem och deras kärleksliv har blivit till allmänt skvallergods.

ANNONS

– Jag låter inte det påverka mig. Såklart drar folk förhastade slutsatser om oss, men så länge vi vet var vi har varandra så spelar det ingen roll.

Texten har tidigare varit publicerad i Varbergsposten

Emma Hellström

Ålder: 24

Bor: I Stockholm tillsammans med Smail Alihodzic (också deltagare i Paradise Hotel)

Intressen: Träning, sociala medier och att fotografera

Aktuell med: Kom tvåa i Paradise Hotel 2017 tillsammans med Smail Alihodzic

Gymnasiet: Gick handels- och turismprogrammet på Peder Skrivares skola efter att ha hoppat av en stylistutbildning i Kungsbacka.

Blogg: www.nouw.com/emmahellstrom

ANNONS