Ombyggnad av saluhallen uppskjuten

Bara en restaurang finns nu kvar i saluhallen i Breared som ska byggas om till bostadsrätter. Bygget, som skulle ha påbörjats nu i vår, har samtidigt skjutits upp till hösten.

ANNONS
|

– Vi håller fortfarande på med upphandlingen men tanken är att vi ska komma igång att bygga i månadsskiftet augusti/september, säger Mattias Bengtsson, projektledare hos Mjöbäcks Entreprenad.

Läs också: Lägenheter sätter punkt för Saluhallen

Då ska saluhallen byggas på med sex våningar, totalt 35 bostadsrättslägenheter fördelade på tvåor och treor, med hiss ner till entrén i själva saluhallen.

Vad som ska hända med lokalerna i markplan, när den sista kvarvarande restaurangen Tovedals lämnar till hösten, är dock fortsatt oklart.

– Det är inte beslutat ännu, men vi jobbar på det, säger Mattias Bengtsson.

Tovedals flyttar då samtidigt som planerat till nya lokaler på Kyrkogatan.

ANNONS

– Det känns både roligt att flytta mer centralt och samtidigt frustrerande eftersom vi tidsmässigt blir utslängda lite i förtid, säger Maria Christensen, som tillsammans med Mats Tovedal driver restaurangen.

– Vi är ju uppsagda härifrån från sista juni, men hinner då samtidigt inte bli helt klara på den nya adressen då vi är mitt uppe i högsäsong med bröllop och catering. Men vi har även kök på Komedianten så vi räknar med att kunna köra på som vanligt med serveringen tills även köket på Kyrkogatan står färdigt.

ANNONS