Har vana. Per Rydberg har stor erfarenhet av järnvägsprojekt.
Har vana. Per Rydberg har stor erfarenhet av järnvägsprojekt.

Nye projektledaren är på plats

Han har erfarenhet av att ha lett några av Trafikverkets största projekt som bygget av tunneln genom Hallandsås och Marieholmsförbindelsen. Nu är han ny projektledare för Varbergstunneln.

ANNONS
|

Trafikverkets förre projektledare för Varbergstunneln Andreas Gustavsson slutade i december för att börja jobba som biträdande projektchef för byggandet av Frihamnen - Älvstranden i Göteborg. I väntan på en ny projektledare har Kenneth Rosell varit tillförordnad.

Sedan den 1 april finns Per Rydberg på plats. Han veckopendlar från Karlstad och ser det nya jobbet som en spännande utmaning.

– Det känns stimulerande att kunna bidra. Nu gäller det att få igång projektet. Det har varit en utdragen planprocess, säger han.

De senaste tio åren har han arbetat inom Trafikverket men han har varit i branschen i över 40 år. Han lämnar nu Marieholmsförbindelsen i Göteborg där han varit projektchef i tre år och dessförinnan var han projektchef för tunnelprojektet genom Hallandsås.

ANNONS

– Jag tog det i mål. För ett sådant här stort och komplext projekt som Varbergstunneln krävs annorlunda styrning och ledning. Det behövs en mer stationär projektorganisation som vi nu ska börja bygga upp här i Varberg.

ANNONS