Nya vuxenutbildare har upphandlats

Nu står det klart vilka som kommer att driva vuxenutbildningen i omvårdnad och gymnasiala kurser i distansform efter årsskiftet. Efter att ha fått bakläxa på upphandlingen tog CLL det säkra före det osäkra.

ANNONS
|

Upphandlingen av vuxenutbildningen i Varberg överklagades och förvaltningsrätten ansåg att den inte hade gått rätt till. Bland annat ansågs den ha varit godtycklig och icke-transparent.

I den upphandlingen tilldelades Miroi uppdraget bedriva gymnasiala kurser i distansform. Ett uppdrag det redan hade. Kompetensutvecklingsinstitutet tilldelades omvårdnadsutbildningen.

Den överklagade upphandlingen hade bara kvalitén som kriterium. Nu har upphandlingen gjorts om.

– Den här gången tog vi med både pris och kvalité fast vi egentligen inte ville ha med pris. Det är lättare att undvika överprövning om pris tas med, säger Lise-Lotte Berggren, rektor för vuxenutbildningen i Varbergs kommun.

ANNONS

Kompetensutvecklingsinstitutet klarade inte av att konkurrera med priset och i stället gick uppdraget för omvårdnadsutbildningen till Hermods. Utbildningarna kommer att starta i januari. Men de elever som läser omvårdnad i Mirois regi kommer att få slutföra studierna där.

Hermods letar lokaler men var de kommer att hålla till är ännu oklart. I kontraktet förbinder det sig att ha lokaler som lätt går att ta sig till från exempelvis tågstationen.

Vad som kommer att hända med de gymnasiala fristående kurserna har Lise-Lotte Berggren ännu inte fått besked om.

– Det börjar bli brådskande, vi vet inte vad som händer efter årsskiftet, säger hon.

ANNONS