Peter Björck har en gedigen erfarenhet av butiksarbete. I augusti tillträder han som ny butikschef för Röda Korsets second hand.
Peter Björck har en gedigen erfarenhet av butiksarbete. I augusti tillträder han som ny butikschef för Röda Korsets second hand. Bild: Privat

Ny chef tar över second hand-butik

Det är ett stabilt draglok som tuffar vidare i second hand-butiken Röda Korset vid Brukstorget. Snart tar en ny chef över verksamheten.

ANNONS

Röda Korset har stått utan verksamhetschef sedan februari då Annica Cauchy lämnade uppdraget.

– Tack vare att vi är en grupp eldsjälar så har vi fixat verksamheten ändå, säger Inger Malmberg, vice ordförande i Röda Korset Varberg.

1 augusti tillträder Peter Björck som butikschef. Han har en lång erfarenhet av att leda butiker inom bokhandel och kommer närmast från Akademibokhandeln i Kungsbacka.

– Jag är en erfaren ledare som ser fram emot att utveckla verksamheten samt inspirera och stötta medarbetare och volontärer, säger han i ett pressmeddelande.

Har det varit svårt att hitta kandidater?

– Faktiskt inte. Det var 40 sökande och vi har haft god hjälp från Röda Korset centralt, säger Inger Malmberg.

ANNONS

Sedan butiken flyttade till Brukstorget har verksamheten genomgått ett stort lyft. Ifjol kom Varberg på plats 11 när det gällde att skänka pengar inom Röda Korset i Sverige.

– Vi siktar på att sälja mer. Vi vill förbi Kungsbacka, säger Inger Malmberg.

Ser du några förändringar framför er med ny butikschef?

– Ja, jag tror att det kommer bli förändringar. Exakt hur Peter kommer driva dem kan jag inte säga. Men under tiden som jag varit med i styrelsen har vi öppnat upp för mer integration. Vi kommer också att förändra vårt kafé med ett större utbud och forma det mer som en mötesplats. Det är bara en början, men vi får ta det steg för steg.

Texten har tidigare varit publicerad i Varbergsposten

ANNONS