Nu öppnar välmåendehus i Läjet

Hanna Nylin öppnar upp ett välmåendehus i Träslövsläges hamn. Yoga, körsång och postural träning samlas under samma tak. – En stor anledning är att jag bor här och vill att det ska hända saker. Hamnen är vårt hjärta, säger hon.

ANNONS
|

Hanna Nylin, 37, har tidigare arbetat som musikalartist och civilekonom. Men 2014 tog hon steget att starta eget företag där hon bland annat erbjudit sånglektioner, hållit i körer och anordnat konserter.

– Det blir inga sparhögar av det. Men det finns ett annat värde än det ekonomiska. Jag har inte mått så här bra i hela mitt liv, säger hon.

Snart startar Hanna en ny epok i Träslövsläges hamn. Ett tiotal meter från fiskebåtarna kommer Hanna Nylin snart att öppna ett välmåendehus.

Hur fick du idén?

– Den har funnits ända sedan jag började med mitt företag. Jag har letat efter lokaler sedan dess, men det har inte klaffat tidigare. När jag såg att den här lokalen var ledig så kände jag bara att ”nu!”. Det här är allt vad man kan önska sig. Havet, lugnet och att det är helt tyst.

ANNONS

Ett stort fokus kommer att vara yoga. Hanna Nylin har själv saknat ett ställe med många instruktörer som håller i olika former av träningsformen.

– Det är ju så att alla utövare inte passar med alla instruktörer. Mina egna yogapass är ganska fysiska, jag är inte så spirituell och då är det vissa som gillar det. Andra vill inte alls ha det. Det är viktigt att det finns en blandning, säger Hanna Nylin.

Hon minns själv det ögonblick då hon själv föll pladask för yoga som träningsform.

– Det var hot yoga, jag var ganska barklädd eftersom det var ett tufft pass och väldigt varmt i rummet. Men det var första gången i mitt liv som jag kunde stå och titta mig själv i spegeln och tycka att jag var helt perfekt. Det var en helt fantastisk upplevelse. En insikt om att våra kroppar bara är ett skal som inte säger någonting om vad som finns innanför, säger Hanna och ler.

Många idéer Idéerna inför framtiden är många. Musiken och kulturen kommer att vara närvarande.

ANNONS

– Körsång är friskvård, det kommer att finnas. Det kanske finns möjlighet att ha en scen med musik här utanför. Tidigare har jag hållit i SUP-yoga (yoga på paddleboard, red. anm.) och det är ett bra läge för det här.

I huset kommer hon även erbjuda postural träning, som hon just nu utbildar sig i. Det kan beskrivas som modern sjukgymnastik. Träningskonceptet kommer från USA och det bygger på principer från fysioterapi, yoga och osteopati.

Hanna har också fått med sig ett företag som kommer att hyra in sig i lokalen.

– Allt som har med välmående att göra kan bli aktuellt här i framtiden, avslutar Hanna Nylin.

Texten har tidigare varit publicerad i Varbergsposten

ANNONS