Nej till fisk- och grillvagn utanför huset

Promenadvänlig mat baserad på kräftor, räkor och långbakad gris. Så presenteras verksam­heten i bygglovsansökan. Nu börjar grannar reagera mot planerna på en fisk- och grillvagn i Läjets hamn.

ANNONS
|

En variant på svensk langos. Det vill en företagare servera i Träslövsläges hamn mellan april och november. Kommunen publicerade information om det ansökta bygglovet under ”kungörelser” i HN i början av februari. Efter det fick byggnadsnämnden in ett antal skrivelser från grannar som känner sig förbisedda i beslutsprocessen.

– Den tilltänkta vagnen kommer att ha en ansenlig storlek i relation till den begränsade ytan. Den blir större än de sjöbodar som finns på kajen och påverkar miljön, skriver en granne och tillägger att fiskvagnen även kommer att påverka deras havsutsikt.

En av de oroliga grannarna skriver till kommunen att det redan finns ett stort problem med måsar som går till attack. Personen frågar sig hur den ansvarige kommer att hantera detta. Men på stadsbyggnadskontoret understryker man att inget beslut är taget.

ANNONS

– Det kan ju vara så att grannarna har missförstått hur en sådan här process går till, säger Kicki Malm på stadsbyggnadskontoret.

Fram till den 12 mars tar kommunen nu emot eventuella synpunkter från grannar i området.

ANNONS