Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies
Prova

Ligg på Plus från start - hela innehållet för 1 kr Fri tillgång till all lokaljournalistik.

1/5
ANNONS ▼

Misstänkt stöldliga åkte fast i Varberg

De misstänkta tjuvarna ska ha planerat utföra klädstölder i flera städer. Men i Varberg tog det stopp.

Under en fredagsförmiddag i början på mars stals jackor och byxor från butiker i centrala Varberg. Strax innan klockan 13 samma dag greps de misstänkta tjuvarna, när de skulle inta sin lunch på McDonald's vid Lassabacka. I deras bil hittade polisen stulna kläder, preparerade väskor och ett verktyg som används för att få bort larm. 

På måndagen åtalades en man och en kvinna för totalt fyra stölder. 

Klockan 11 gick de misstänkta tjuvarna in på Tenson. Butikschefen såg när mannen och kvinnan lämnade butiken. När hon skulle hänga tillbaka jackan som mannen provat upptäckte hon att galgen är tom - och larmade butikskontrollanten. 

Innan de numera åtalade personerna lämnade Tenson hade de frågat om det fanns fler sportaffärer i stan och fått tipset om Intersport vid Kvantum. Det visade sig att de hade följt rådet eftersom de hade fastnat på butikens övervakningsfilm. En butikskontrollant följde efter dem när de lämnade butiken och han såg när de lastade in saker i bagaget på en bil.

Kontrollanten valde att följa efter de misstänkta tjuvarna. De i sin tur gjorde sitt bästa för att skaka av honom. Bland annat stannade de till vid bussfickor och blinkade åt fel håll när de skulle svänga.

Polisen kunde dock gripa mannen och kvinnan vid McDonald's. I bilen återfanns flera plagg med prislapparna kvar. Även en papperslapp med en lista med städer, däribland Varberg, och något som såg ut att vara en beställningslista över klädesplagg samt en krok som används för att larma av varor. Polisens undersökning visade att det går att få bort Intersport och Rydholms larmdosor med hjälp av kroken. I bagaget låg även väskor som hade preparerats med folie för att förhindra att larmen skulle börja tjuta. 
I polisför hävdade mannen först att kläderna var hans egna. "Om jag skulle ha tagit de sakerna, skulle jag väl inte ha låtit prislappen sitta kvar, så man kan härleda var de kommer ifrån." Vid senare förhör erkänner han dock sin inblandning i stölderna.

De drabbade butikerna är Bröderna Johansson, Rydholm, Intersport och Tenson.  

Läs mer: Jacktjuvar hade bilen full av stöldgods - en häktad

MEST LÄST