Mejl väcker intern kritik mot Feymark (SD)

I ett uppmärksammat mejl uppmanade Andreas Feymark (SD) 400 politiker att byta parti till Sverigedemokraterna. Taktiken väckte intern kritik. Enligt Feymark gav det önskat resultat och en varbergspolitiker har nu valt att gå över till SD.

ANNONS
|

Det var i början av året som Andreas Feymark skickade ut ett massmejl till 400 politiker med en uppmaning om att byta parti till Sverigedemokraterna. Taktiken väckte intern kritik, och HN har sökt riksdagsledamoten och hallänningen Sara-Lena Bjälkö (SD) för en kommentar utan resultat. Däremot har hon sagt till P4 Halland att "det är synd att Andreas skickade ut det här mejlet utan att vi övriga gruppledare och aktiva ledamöter i Halland fick veta detta."

– Jag tror inte att det är rätt väg för att bygga ett förtroende, sade hon då.

Andreas Feymark själv vill inte säga någonting om kritiken.

ANNONS

– Jag kommenterar inte någon intern kritik.

Varför inte?

– Det är ingenting som vi gör inom Sverigedemokraterna. Vi kommenterar inte andra sverigedemokrater offentligt. Vi har en kommunikationsplan som säger att vi inte gör så.

Men nu är det ju en annan sverigedemokrat som uttalat sig om dig offentligt, vad säger du om det?

– Jag vill inte kommentera det.

Däremot meddelade Andreas Feymark att en varbergspolitiker under tisdagen berättat att han väljer att gå över till SD. Vem det rör sig om och vilket parti personen lämnar vill Feymark inte avslöja eftersom personen i fråga inte vill gå ut med det offentligt utan att först informera berörd politik grupp.

Tror du att det är direkt konsekvens av ditt mejl?

– Nej, det tror jag inte. Men det bekräftar i alla fall vad jag har sagt, att det finns politiker som funderar på att byta, säger han.

ANNONS