Man attackerade kvinna på sjukhuset

En patient blödde kraftigt efter att hon blivit slagen flera gånger i ansiktet. Nu döms en man för misshandeln som inträffade i ett uppehållsrum på sjukhuset i Varberg.

ANNONS
|

Kvinnan hade suttit och tittat på teve i uppehållsrummet när en man plötsligt smällde upp dörren. Efter tjafs om fjärrkontrollen tryckte mannen ner kvinnan i fåtöljen och slog henne med knuten näve över munnen och ögat. Kvinnan började blöda kraftigt och personal fick sära dem åt. Offret fick en bula i pannan, svullen näsa och ett jack i överläppen till följd av misshandeln. Hon har även haft sömnproblem och isolerat sig efter händelsen.

Vid det aktuella tillfället, den 28 oktober, var både offret och gärningsmannen inlagda på den psykiatriska intensivvårdsavdelningen i Varberg. Flera i personalen har vittnat om att mannen oprovocerat slog kvinnan flera gångeri ansiktet.

ANNONS

Han erkänner brottet och den 62-årige mannen, som är hemmahörande i Laholms kommun, döms för misshandel till en villkorlig dom med dagsböter på 19 200 kronor. Han ska även betala ett skadestånd till kvinnan på 9 800 kronor.

ANNONS