Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies
Prova

Ligg på Plus från start - hela innehållet för 1 kr Fri tillgång till all lokaljournalistik.

1/4
ANNONS ▼

Målar av kändisar från hela världen

När han var elva år ritade han av sin mamma. Sedan dess har det fortsatt. I dag börjar Bakri Askeifs utställning ”Profiler från världen” på ABF.

I närmare två och ett halvt år har Bakri Askeif bott i Sverige. Under den tiden har han haft flera utställningar där han visat målningar relaterade till kriget i Syrien.
– Jag har övat på porträtt under en lång tid, men jag har inte haft någon utställning med dem tidigare. Jag behöver göra den här utställningen för att visa resultatet av allt jobb jag har lagt ner på dem. Jag tror det är viktigt att komma borta lite från misären och smärtan från Syrien, säger Bakri Askeif.
Från hela världen
Personerna som syns på porträtten är från hela världen, och såväl både kända som okända ansikten är förevigade.
– Jag hoppas på att en dag ha en egen studio där jag kan lära mig mer om det svenska sättet att måla på. Jag hoppas också att jag ska kunna dela med mig av min kunskap till nästa generation eftersom jag har så lång erfarenhet, säger Bakri Askeif.
Konstlärare i tv
Han har jobbat med konst i 48 år och under 23 av dem åren var han konstlärare på en barnkanal i Kuwait. Under många år jobbade han även med att göra porträtt för flera olika tidningar.
– Jag har gjort många utställningar i hela världen och var lärjunge hos kosntnären Fawwaz Alyounis och skulptören Wahid Istanbooli i Aleppo, säger Bakri Askeif.

MEST LÄST