Lunds Bil bygger ny bilhall

Lunds Bil gör en ordentlig satsning och investerar 30 miljoner kronor i en ny bilhall. Nybygget blir enligt BMW:s riktlinjer, där bilhallarna i Europa ska se ungefär likadana ut.

ANNONS
|

Företaget startade 1989 och flyttade in i sina nuvarande lokaler ute vid Lassabacka 1998. Från början drev Claes Lund bolaget själv och sålde Alfa Romeo de första åren.

– Det var mitt stora bilintresse som tog mig till den här branschen. Jag köpte in två-tre bilar och började sälja. Jag älskar bilar, tycker det är härligt att träffa folk och gillar att göra affärer, berättar han.

Sedan 1998 har han kamperat ihop med sin bror Jonas Lund och företaget är en auktoriserad återförsäljare av BMW. Det säljs även transportbilar av märket Citroën.

– Första årsmålet från 1999 var 26 nya bilar. I år är målet 275 nya BMW.

ANNONS

De berättar att bilarna byggs helt efter kundens behov och det är nästan alltid individuella lösningar.

– Cirka 70 procent av vår försäljning är till företag som köper in tjänstebilar.

Lunds Bil känner av att det har varit medvind för bilförsäljningen i Sverige under några år.

– Omsättningen har ökat med 20 miljoner kronor från senaste bokslutet. Företaget går bättre än någonsin.

Att bygga en ny bilhall blir en milstolpe i företagets historia. Det är något som Lunds Bil har strävat efter i flera år.

En modern bilhall ska ha stora ytor, stora glasfönster och kunderna ska kunna sitta ner och ha det bekvämt när de väntar på service eller bilen ska hämtas.

Försäljarna sitter öppet i hallen istället för på kontor.

– Totalt blir det 3500 kvadratmeter, i dag har vi 1500 kvadrat. I den nya delen räknar vi med att kunna få in mellan 60-70 bilar.

– Den gamla delen byggs ihop med den nya och vi kommer att ha bilar på två våningar.

– Det blir helt nytt ventilations- och värmesystem. Medarbetare får nytt lunchrum, aktivitetsrum och omklädningsrum på andra våning. Verkstaden bygger vi också ut, säger Claes Lund.

ANNONS

Hur blir man en bra försäljare?

– Man måste först och främst vara lyhörd och stå med fötterna på jorden. Sen ska man vara ärlig och stå för det som man har sagt.

–Har vi gjort en överenskommelse så står vi för den. Ibland kan det vara att det kostar pengar, men då får det göra det den gången.

– Ärlighet vara alltid längst. Bästa kvittot på att vi har gjort ett bra jobb är när kunden kommer tillbaka.

Fakta: Lunds Bil

Ägare: Bröderna Claes Lund och Jonas Lund.

Antal anställda: 16. Har planer på att nyanställa.

Omsättning: 135 miljoner kronor

Resultat efter finansnetto: 6,3 miljoner kronor.

ANNONS