Kommunen köpte villa för 1,8 miljoner till nyanlända

Ett 50 år gammalt enplanshus i Tvååker ska nu göras om till boende för nyanlända. Det är Varbergs kommuns första husinköp efter beslutet i september om att köpa in villor för att lösa bostadsproblemen.

ANNONS
|

1,8 miljoner kostar den enplansvilla som Varbergs kommun köpt i Tvååker för att lösa bostadsproblemen för nyanlända stora barnfamiljer. Det var i september som kommunstyrelsen beslutade att flera villor ska köpas in för att lösa bostadsproblemen.

Det visade sig dock inte vara riktigt så lätt som man hade trott. Kommunens bostadsgrupp har under hösten letat med ljus och lykta efter lämpliga objekt men utbudet har varit minst sagt begränsat.

– Vi har haft framför allt två kriterier. Det får inte vara för dyrt och det ska vara nära kollektivtrafik, säger Leif Andersson, markförvaltare på Varbergs kommun.

ANNONS

Sedan i våras är alla svenska kommuner skyldiga att ta emot nyanlända som har fått uppehållstillstånd, oavsett kommunens resurser. Varberg ska fram till årsskiftet ha tagit emot 201 personer. Man räknar med problem att hitta bostäder för större familjer. Därav beslutet om inköp av villor.

– Det här är ett lagom stort hus för en familj och det ligger centralt i Tvååker. Fastigheten har en stor tomt också som kan bli ett bra säljobjekt så småningom, säger Leif Andersson.

Tillträde är i mitten av januari. Efter lite justeringar som byte av golvbrunn och tätning av fönster ska huset vara inflyttningsklart.

ANNONS