Tonåringar i bilkrock - har lämnat sjukhuset

Fem personer fördes till sjukhus efter två olyckor på väg 41 i går kväll. Tre av dem var tonåringar.

ANNONS
|

Det var vid halv åtta på tisdagskvällen som den första olyckan inträffade. En personbil och en A-traktor kolliderade på riksväg 41 i Varberg. Olyckan inträffade i norrgående riktning mellan Lassabacka och Lindhov. Ambulans, räddningstjänst och polis var på plats.

Enligt polisen körde bilen in i A-traktorn bakifrån. I A-traktorn färdades en 16-årig flicka, en 15-årig flicka och en 16-årig pojke.

– De fördes med ambulans till sjukhus. De två medpassagerarna bedömdes vara lindrigt skadade enligt polispatrullen, säger Thomas Fuxborg, polisens presstalesperson.

Passageraren i personbilen som krockade med A-traktorn, är en man född 1990. Han fördes till sjukhus med oklara skador. Föraren, en man född 1994, behövde inte åka till sjukhus.

ANNONS

– Om jag har förstått det rätt är föraren inte förd till sjukhus, men däremot passageraren, säger Thomas Fuxborg.

Smällde igen

I samband med kollisionen inträffade ytterligare en trafikolycka - en kökrock i södergående riktning. Då var klockan 20.53.

– Olyckorna har i princip skett bredvid varandra. Två bilar är inblandade i kökrocken och räddningstjänst, ambulans och polis var kvar på platsen och började arbeta med olyckan i södergående riktning, sade Andreas Karlsson, inre befäl på räddningstjänsten Väst.

Kan finnas samband

Enligt polisen kan de båda olyckorna ha ett samband.

– Vi vet inte vad det är som har hänt riktigt. Men efter den första olyckan bildades det köer och ett körfält stängdes av. När då bilar ska passera olyckan, så har troligen en bil kört ihop med en annan i södergående riktning, men som sagt så är det här spekulationer, säger Stefan Gustafsson.

Kollegan Thomas Fuxborg är inne på samma spår, när HN talar med honom på onsdagsmorgonen.

– Någon har väl brustit i uppmärksamheten och tittat för mycket på den andra olyckan, säger han.

I samband med kökrocken fördes en kvinna till sjukhus med nacksmärtor.

Totalt fick alltså fem personer föras till sjukhus efter olyckorna på riksväg 41 strax utanför Varberg på tisdagskvällen.

ANNONS

Lämnat sjukhuset

På onsdagsmorgonen meddelade Charlotte Hallström Johnssonatt samtliga personer lämnat lämnat sjukhuset.

– Ingen är kvar på sjukhuset, säger Charlotte Hallström Johnsson, kommunikationsstrateg på Region Halland.

Hon hade ingen information om vilka skador de fem personerna ådragit sig i samband med olyckorna.

ANNONS