Katten Vincent hemma igen

Efter 2,5 dygn på vift i främmande stad har äntligen leopardlike katten Vincent kommit hem.

ANNONS
|

– 10 000 kronor i hittelön kan låta mycket men vi tycker att vi kom väldigt billigt undan, säger Alex Ellhage, ägare till Vincent.

Alex och hans flickvän är på tillfälligt besök i Varberg och innekatten Vincent och hans tjejkompis, båda av rasen bengal, fick följa med. Det var sent på kvällen i söndags som katten ramlade två våningar ner då någon av misstag öppnade ett fönster där Alex är inneboende.

– Jag tog mig direkt ut och letade och ropade efter Vincent, säger Alex Ellhage som till vardags bor i Skövde.

Letandet gav inte frukt och Alex tänkte att katten gömmer sig. Han gick och lade sig igen för att återuppta sökandet nästa dag.

ANNONS

– Jag letade hela dagen. Min pappa jobbar på tryckeri i Skövde så han tryckte upp affischer och brände hit med dem, säger Alex Ellhage.

På affischerna fanns en bild på Vincent och hittelön på 10 000 kronor utlovades till den som hittar katten.

Det låter som mycket pengar för en katt?

– Jag hade betalat det tiodubbla för att få tillbaka honom, säger Alex Ellhage.

Så i onsdags såg en tjej katten som smet in i ett buskage nära Komedianten, ett par kvarter bort från där den försvunnit nära Ica Kvantum. Vincent höll sig gömd till Alex kom dit och ropade på den.

– Vincent var väldigt rädd. Men han kom fram när jag ropade på honom. Han är en katt som pratar mycket och han svarade när jag ropade, säger Alex Ellhage.

Katten var lite magrare efter sin utflykt och mycket hungrig när han kom hem men annars betedde Vincent sig ungefär som vanligt.

– Men vår andra katt var panikslagen medans han var borta. Hon gick runt och letade och skrek efter Vincent, säger Alex Ellhage.

Vad tror du att Vincent varit?

– Han är försiktig och skulle aldrig gå fram till någon främmande. Han har förmodligen suttit och tryckt någonstans och rört på sig när ingen varit i närheten, säger Alex Ellhage.

ANNONS

Har ni betalat ut hittelönen på 10 000 kronor?

– Självklart, rätt ska vara rätt, säger Alex Ellhage.

Berätta lite om Vincent!

– Han är 3 år gammal och jag har haft honom sedan han var 3 månader gammal. Han är jättefin. Han är ganska försiktig och fruktansvärt smart, säger Alex Ellhage.

Han berättar att katten är som en hund som han kan var ute och gå med fast utan koppel. Vincent har även lärt sig öppna och stänga kylskåpet samt kan trycka på ljusknappen.

– När jag är hemma så kan lyset helt plötsligt släckas, säger Alex Ellhage.

– Han är jätteviktig för mig och min flickvän.

ANNONS