Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies
Prova

Ligg på Plus från start - hela innehållet för 1 kr Fri tillgång till all lokaljournalistik.

Foto: Privat
Foto: Privat

Kan bli nya rekord för villaförsäljning i år

– Varberg är en marknad som växer. Det byggs mycket på bland annat Breared och Söder. Så fort det kommer nya bostäder så säljs de gamla. Det blir en flyttkedja, säger fastighetsmäklaren Martin Birgerson.

Ny statistik från Svensk Mäklarstatistik AB visar att det sålts fler villor i Varberg under andra kvartalet (april, maj, juni) än någon tremånadersperiod på länge. 

Detta är något som även märkts av tydligt på Fastighetsbyrån i Varberg. År 2016 gjorde de sitt bästa år någonsin berättar Martin Birgersson. Under hela det här året har man sålt 21 procent fler villor än samma period förra året.

– Under den här tremånadersperioden har vi däremot sålt 34 procent fler villor än samma period förra året, säger han.

Den här perioden är den tid på året som flest villor säljs. Mellan april och juni i år har 117 villor köpts och sålts i Varbergs kommun. 

– Jag tror främst att detta beror på två saker. Dels byggs det mycket nytt och dels så var första kvartalet (januari, februari, mars) väldigt lugnt så de som inte köpte då kanske köpte nu i stället.
– Amorteringskravet som kom för några år sedan förstörde ju lite för folk gick och väntade på att priserna skulle sjunka men de gjorde inte det så nu får de köpa ändå, säger Martin Birgerson.

Martin Birgerson tror att man kommer få se en fortsatt ökning framöver.
– Vi har fortfarande en väldigt hög efterfrågan. Det är positivt att det uppstår flyttströmmar på grund av nyproduktioner, säger han.
 

MEST LÄST