Jana Nilsson: "Jag blev helt ställd"

Den södra delen av Caprinus har tidigare varit den med minst problem. Därför förvånas oppositionsrådet Jana Nilsson (S) över den senaste rapporten. – Jag blev helt ställd när jag såg hur illa det såg ut, säger Nilsson.

ANNONS
|
Just nu genomför Sweco en förstudie för att komma fram till vilka åtgärder som bör genomföras på Caprinus. Delrapporten visar påomfattande problem med taket på den södra sidan, en tyngd i form av snöfall skulle kunna bli förödande. – Det kom ju väldigt överraskande. Denna del var den som vi tidigare hade uppfattat som den bästa och att den skulle gå att bevara helt och hållet, säger Jana Nilsson som flera gånger genom årens lopp varit inne i lokalerna. – Ju längre norrut man kommer i byggnaden, desto sämre har det varit.

Socialdemokraterna har länge uttryckt en önskan om att behålla så stora delar av byggnaden som möjligt.

– Egentligen har vi haft det på agendan sedan tio år tillbaka. Vi har kommit från att inte vara överens mellan partierna till att vi nu har en ganska stor majoritet i hur vi ska bevara fastigheten.

Tycker du att frågan tagit för lång tid att lösa?

– För tio år sedan visste vi inte att det skulle bli så hårda krav på saneringen, sedan blev det ett av de mest prioriterade områdena för sanering i Halland. Efter det har vi inte pratat så mycket om det, för det är inte så mycket vi kunnat göra under tiden.

ANNONS

Vad skulle ett eventuellt ras innebära?

– Skulle murarna rasa finns det inget att bevara. Det är viktigt att vi håller det i schack så att så mycket som möjligt kan bevaras.

ANNONS