Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies
Prova

Ligg på Plus från start - hela innehållet för 1 kr Fri tillgång till all lokaljournalistik.

Idrottsläraren Bengt Hesslow vill att kommunen inför privata duschbås. BILD: Privat
Idrottsläraren Bengt Hesslow vill att kommunen inför privata duschbås. BILD: Privat

Idrottsläraren vill införa privata duschbås

Är det hög tid att sluta tvinga elever att duscha ihop? Det tycker i alla fall idrottsläraren Bengt Hesslow.  – Ju mer jag funderar på det, ju mer otroligt tycker jag att det är, säger han.

Bengt Hesslow har jobbat som idrottslärare i 40 år och märker att allt färre elever duschar efter hans lektioner. Därför vill han nu att Varberg kommun inför privata duschbås där eleverna kan duscha i fred.

– Ju mer jag funderar på det, ju mer otroligt tycker att det är att man ska behöva duscha helt öppet framför sina skolkamrater, säger han. 

Han upplever att det var fler som duschade när han började som idrottslärare en gång i tiden. 

– Det var fler som duschade, men jag kan tänka mig att det även var fler som mådde dåligt. Jag minns när jag själv gick i skolan på 60-talet och fröken stod och kontrollerade så att vi tvättade oss. Det var inte så roligt, säger han. 

Kan inte separata duschbås spä på tabut kring nakenhet och bidra till en mindre avslappnad inställning till kroppen?
– Den är inte född som säger: "jag har den perfekta kroppen, jag är jättenöjd med min kropp." Om du väljer att gå till simhallen till exempel så är du beredd på att byta om och duscha ihop med andra, men i skolan kan du inte välja. Och även på simhallen väljer många att ha badkläder på sig när de duschar, säger Bengt Hesslow. 

MEST LÄST