Hotfull bedragare häktades

Det som inledningsvis framstod som en vanlig Blocket-affär för en mindre summa urartade snabbt till en ren mardröm. Köparen blev hotad till livet och tvingad att föra över större belopp.

ANNONS
|

Den misstänkte mannen, som är i 35-årsåldern, är skriven i Varbergs kommun men verkar ha vistats på flera olika platser i landet den senaste tiden. Han förekommer redan under 29 avsnitt i belastningsregistret och häktades under fredagen misstänkt för nya brott.

Mannen ska ha letat upp två män som annonserade under "köpes" på Blocket. Den ene mannen var på jakt efter en speciell kakelplatta medan den andre mannen ville köpa bildelar. I båda fallen dök den nu häktade mannen upp och erbjöd varorna. De kom överens om pris och mannen fick betalt.

Några varor levererades dock aldrig – i stället krävde mannen mer och mer pengar. Ganska snabbt övergick konversationerna i konkreta hot berättade åklagare Jörgen Bengtsson under fredagens häktningsförhandling.

ANNONS

De två köparna hotades till livet och vågade till slut inte stå emot. Den köpare som var villig att betala 1 800 kronor för kakelplattan förde till slut över totalt 30 000 kronor. Mannen som ville ha bildelar förde över 25 000.

"Pussa din mamma adjö, för jag kommer att komma", ska mannen ha skrivit i ett sms, enligt åklagaren.

"Jag ska personligen se till att du ligger fem meter under jorden", ska det ha stått i ett annat meddelande.

Mannen lurade också en kvinna som trodde att hon skulle få hyra ett hus av honom. Hon fick betala 18 000 kronor.

Den misstänkte mannen förnekar brott. Bevisningen består bland annat av meddelandehistorik och kontoutdrag.

ANNONS