Hemtjänstanställd tog pengar från brukare

En kvinna i 35-årsåldern döms till fyra månaders fängelse för bankomatuttag. Hon tog bankkortet ur en brukares handväska vid flera tillfällen.

ANNONS
|

Vid åtta tillfällen i oktober och november förra året gjordes uttag från en äldre Varbergskvinnas bankkonto. Det visade sig vara en hemtjänstanställd som ett flertal gånger tagit bankkortet olovligen och gjort uttag till sig själv.

Bland annat har den nu dömde gått in i lägenheten och letat upp bankkortet då brukaren vistats på sin altan vid ett par tillfällen. Den yngre kvinnan hade även dykt upp i hemmet hos brukaren på dagar då hon inte skulle arbeta där. Brukaren hade av hemtjänsten hjälp med inköp och att ta ut kontanter i bankomat och hade då lämnat ut koden till hemtjänstens personal.

ANNONS

Kvinnan, som nu fått sparken från sitt arbete i hemtjänsten, har även lånat sammanlagt 4 000 kronor av brukaren och inte betalat tillbaka pengarna.

Det var när den äldre kvinnan ringde sin bank för att se efter som lånet återbetalts som hon fick höra att åtta uttag gjorts som hon inte kände igen.

Kvinnan i 35-årsåldern har enligt domen erkänt anklagelserna. Påföljden blir fängelse i fyra månader samt skadestånd på 31 000 kronor. Hon måste även betala tillbaka de lånade pengarna med ränta.

Kvinnan är tidigare dömd för bedrägerier och bidragsbrott. Bland annat dömdes hon till skyddstillsyn förra året då hon vid 22 tillfällen genomfört bedrägerier. I domen ingick att kvinnan skulle delta i ett program ordnat av frivården.

Den äldre kvinnan uppger att hon nu har svårt att lita på andra människor och att hon känner sig otrygg och nedstämd.

ANNONS