Hemlösa får soppa vid stationen

LC förlag bjuder hemlösa på soppa vid Varbergs järnvägsstation på onsdag. Dessutom uppmanar förlaget andra företag att följa efter deras exempel.

ANNONS
|

Vad är det som händer på stationen på onsdag?

– Vi kommer erbjuda lite mat för de mindre lyckligt lottade. Vi kommer befinna oss vid stationsområdet vid 16.00 och kommer bjuda på lite soppa och bröd, säger Yamilé Andreasson, delägare i LC förlag.

Varför gör ni det här?

– Det är så tråkigt att se alla människor som inte har tak över huvudet, det är kallt ute och man vill hjälpa till på något sätt. Vi hade varit på ett café i Varberg och insåg när vi kom ut hur kyligt det är. Jag brukar ofta ge pepparkakor och glögg till de som sitter utanför olika butiker i staden.

ANNONS

Får alla komma och äta soppa?

– Ja, vi vill inte hålla oss till en grupp utan vi riktar oss till alla som har det dåligt ställt. Målet är att sprida lite värme.

Hur ska ni få folk att komma dit?

– Vi har gjort ett flygblad där texten står på romani. Planen är att informationen dessutom ska finnas på engelska. Vi har också gjort en video för att visa vad alla kan göra, visa lite medmänsklighet.

Tror du att andra förlag och företag tar efter ert exempel?

– Jag hoppas det. Ju fler man är desto bättre, ju fler når man ut till. Om man tillsammans hjälps åt når man ut till så många fler, så jag hoppas att fler hoppar på.

ANNONS