Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

Föraren har förhörts en första gång, men ytterligare förhör kommer att hållas. Bild: Johan Nilsson/TT

Förare misstänks för brott efter dödsolycka

En ung kvinna avled efter våldsam kollision på E6.

Natten till den 10 november inträffade en svår olycka på E6 i höjd med avfarten Varberg centrum. En personbil, där tre unga personer färdades, körde in i en lastbil bakifrån. En av passagerarna, en kvinna, omkom i samband med olyckan. De två andra undkom med lindriga skador.

Polisens förundersökningsledare på trafiksektionen, Andreas Gabrielsson, har hållit ett första initialt förhör med föraren.

– Han är skäligen misstänkt för vållande till annans död, vållande till annans kroppsskada och vårdslöshet i trafik. Men det var ett ganska kort förhör, han är ganska påverkad av det som hänt, säger Andreas Gabrielsson.

Utredningen visar att lastbilschauffören har kört som han skulle, runt 70 kilometer i timmen. Det ska inte ha varit några fel på baklyktor, reflexer eller så kallade konturreflexer som gör så att hela fordonet syns.

Polisen har tagit del av en preliminär obduktionsrapport av den avlidna kvinnan.

– De skadorna hon avled av överensstämmer med kroppsvåldet som den här typen av olyckor gör, säger Andreas Gabrielsson.

Vad som ligger bakom olyckan är inte fastställt ännu. En teknisk utredning av personbilen ska göras inom kort. Dessutom ska förhör med den andra passageraren hållas. Polisen kan dock utesluta att några droger varit inblandade.

– Vi har tagit blodprov i samband med olyckan och det visar ingen alkohol eller narkotika på föraren, säger Andreas Gabrielsson.

Utredarna kommer förmodligen bygga en digital rekonstruktion för att räkna ut fordonens hastighet vid själva kollisionsögonblicket. De ska också hålla ytterligare förhör med föraren.

De tre personerna i bilen var alla hemmahörande i Göteborg.