Fängelse för utpressning mot företagare

Företagaren i Varberg söktes upp av tre män som krävde honom på en stor summa pengar. Nu döms en av männen för försök till utpressning.

ANNONS
|

I början av oktober i år kom tre män till företaget i Varberg. En av dem gick fram till ägaren, frågade om han var chef och sade sedan att deras chef ville prata med honom. Företagaren fick en telefon där en man krävde 350 000 kronor inom tre dagar.

Tre dagar senare kom en ensam man för att hämta pengarna. Polisen hade då mannen under spaning och kunde gripa honom innan han närmat sig företagaren.

Den nu dömde mannen är i 20-årsåldern. Han nekade till brott och menade att han bara kört två män från Göteborg till Varberg och tillbaka fått 2 000 kronor för det, och ytterligare 2 000 nu när han kom för att hämta ett paket.

ANNONS

Varbergs tingsrätt anser att mannen varit delaktig i utpressningsförsöket, även om han inte uttalat hotet, och att han måste ha förstått vad det handlat om. Han döms till åtta månaders fängelse. Han ska även betala 20 000 kronor i skadestånd till företagaren.

ANNONS