En kvarts miljon skäl att älska den här traditionen

Street Bourbon Band har noterat nya rekord. I år samlade Varbergsbandet in ofattbara in 232 089 kronor under den traditionella bourbon day-dagen.

ANNONS
|
Bild: Micael Andersson

Alla riktiga Varbergsbor vet vad de ska göra den sista onsdagen i juli. 2018 års version av heldagsfesten slog rekord på många sätt. Det var inte bara en av de hetaste dagarna under 2000-talet.

Bandet samlade dessutom in en summa som bräcker alla tidigare noteringar. Ändå hade medlemmarna uppfattningen innan de gick på Societetens utescen att det varit färre åskådare under dagen.

Det svåra var att hålla vätskebalansen i schack. Det tar energi att spela i sol och stillastående luft.

Malte Johansson såg lite tagen ut innan han och bandet mötte folkhavet inför den stora publikakten utomhus.

Om Malte såg matt ut i ”halvtid” så kom han och bandet igång inomhus. Det var bra tryck i de svettiga lokalerna kring midnatt. Det var en del som trängdes framför scen.

ANNONS

Få om någon Varbergsmusiker har spelat inför så många åskådare som Street Bourbon Band på hemmaplan.

– Det här ger en sån kraft och egoboost. Det går knappt att förklara, säger Malte Johansson som en fast medlem i bandet.

Tillsammans har de en oändlig spellista. Under fem, sex timmars spelning behöver inte en låt upprepas.

– Men vi har ju några som vara kommer till den här dagen. De kanske inte rör sitt instrument 340 dagar om året. Men de får höra tonarten och så är de igång.

Hur länge tror ni att ni kan hålla på med den här dagen?

– Vi har tänkt lite på det, att kanske sluta när det är på topp. Det kan ju komma en dag då det blir patetiskt, säger Malte Johansson.

Den dagen är definitivt inte här. Kulturbärarna har redan ritat in 31 juli 2019 i almanackan. Stadens krögare tackar säkert också för det beskedet.

Texten har tidigare varit publicerad i Varbergsposten

ANNONS