Efterlängtad sommardans i Rotundan

Svängom på dansgolvet med en glimt från förr. Sommardansen i Rotundan samlade över hundra pensionärer efter önskemål från flera boenden.

ANNONS
|

Vid halv tre spelar Rosas orkester första ackordet och folk börjar strömma in genom Rotundans höga glasdörrar. Bland de första att ta sig över trägolvet är Lasse Råberg och Rosa Gunnerås. Det är inte första gången de besöker Rotundan.

– Vi har dansat många mil här inne till bland annat West Coasters, Sven-Ingvars och Vikingarna. På den tiden var det foxtrot och vals, säger Rosa.

– Hon var väldigt bra på att dansa, fyller Lasse i.

Han bor på Östergården och är en av många som kommit för att vara med på sommardansen. Det är en del av satsningen kultur för äldre och just dans är något som efterfrågats. Cirka hundra pensionärer har kommit tillsammans med anhöriga, personal och frivilligarbetare.

ANNONS

– Ibland kan det vara så att de känner varandra. Det är inte så ofta de kommer i väg på något där andra boenden är med, säger Malin Lenestad, en av kommunens aktivitetssamordnare.

Mimmi Svensson från Limagården gillar tango och vals.

– När jag hörde att det skulle bli dans ville jag åka med, annars hade jag nog stannat hemma, säger hon.

I parken är det bollkastning, lotteri och chokladhjul. Och såklart – fika.

Irma Andreasson minns hur hon dansat flera gånger i veckan. Nu siktar hon med en boll för att pricka hinken framför sig och kan inte sluta skratta.

– Det här är jätteroligt. Det är skoj att de hittar på såna här saker, säger hon.

ANNONS