MP:s språkrör.
MP:s språkrör.

Diskussion om språkrören på MP-möte

Kan Miljöpartiets språkrör Gustaf Fridolin och Åsa Romson sitta kvar? Den frågan diskuterades av partiets halländska representanter.

ANNONS
|

Det har blåst en del kring Miljöpartiets språkrör den senaste tiden. Den 13 till 15 maj har partiet sin kongress, och då ska deras framtid avgöras.

På söndagen samlades flera av MP:s representanter från de halländska kommunerna för att ha en diskussion om var man står i frågan. Till skillnad från många andra partier har regionen ingen egen representant i kongressen, därför har det ingen formell betydelse vad man kommer fram till utan det avgörs i slutändan lokalt.

– Vi hade en diskussion om förtroendet för språkrören och hur vi ska ställa oss inför kongressen. Det är ingen lätt fråga. Gustav och Åsa har gjort ett bra jobb men det har varit en tuff period och det finns saker som har hanterats mindre bra, säger Martin Bagge från MP Varberg som var med på mötet.

ANNONS

Miljöpartiet Varberg kommer inte att skicka någon representant till kongressen.

– Därför gör vi inte något uttalande åt något håll, säger Martin Bagge.

Kungsbacka var inte med på mötet utan ska ha ett eget möte, och detsamma gäller Halmstad. Falkenbergs och Laholms representanter har sagt att man inte kommer att stötta Fridolin och Romson. I Hylte är frågan inte avgjord ännu.

– Min personliga åsikt är att jag inte tycker att man inte borde avgöra en så stor fråga så nära inpå kongressen. Jag är tveksam till om man kan ta fram ett nytt förslag på så kort tid, säger Martin Bagge.

ANNONS