Diding stämmer Andersson för brödsnatteri

I en stämningsansökan till Varberg tingsrätt anklagas politikern Sven Andersson (M), för att ha tagit ett bröd på Hotell Gästis i april.

ANNONS
|

– För mig är detta en personlig tragedi. Det är helt obegripligt, säger Sven Andersson som säger sig vara helt ovetande om anklagelserna och händelsen.

Det var i måndags som ansökan om stämning inkom till tingsrätten. Genom sin advokat skriver Lasse Diding, ägare till Hotell Gästis, att Sven Andersson olovligen tagit ett bröd från Gästis frukostbuffé den 12 april och att det finns ett vittne till händelsen.

Sven Andersson säger att han flera gånger ätit frukost, lunch och kvällsbuffé inne på Gästis men att han alltid betalat för sig.

– Jag köper mitt eget bröd i affären som alla andra, säger Andersson och tycker det är märkligt att Lasse Diding inte tagit upp händelsen med honom direkt.

ANNONS

– Jag vet att han är väldigt arg eftersom jag var emot statyn (damen med handväskan).Kan det möjligt ha koppling till detta?

Läs mer: Myrdal och Diding har hamnat i bråk

Lasse Diding själv vill inte ge mer information eller kommentarer till stämningsansökan än vad som står i själva ansökan.

Varför gör du en sådan här sak så stor?

– Jag har inget att kommentera förutom det som står i ansökan.

Tror du att tingsrätten kommer ta upp fallet?

– Det vet jag att det gör eftersom det är en stämning mot enskild, säger Lasse Diding.

På Varbergs tingsrätt bekräftar lagmannen Mats Sjösten att rätten kommer ta upp fallet.

– Ja, vi har inget val. Vi tar upp allt som kommer in, säger han.

Läs också: Diding vill öppna Lenin-museum

ANNONS