Det här kan du göra på sportlovet

Sportlovet innebär en mängd olika förströelser. Årets program börjar nu ta form och bjuder allt från familjedisco till käpphästrace.

ANNONS
|

Under sportlovet anordnar kommunens idrottsanläggningar, fritidsgårdar och flera andra föreningar och verksamheter olika aktiviteter för skollediga unga. Nedan följer ett axplock.

Familjedisco

Den 18 februari anordnar Grimetons hembygdsförening ett familjedisco i hembygdsgården. En dj kommer att finnas på plats med full ljud-och ljusanläggning.

Musiktävling, Läjet

Den 19:e och 20:e februari, klockan 18-21, anordnas musiktävlingen Livekarusellen på Gauen ungdomsgård i Träslövsläge. Lars Winnerbäck och Louise Hoffsten är två artister som inlett sina karriärer i tävlingen.

Golf, Blixtorp

Golf är ett nytt inslag på sportlovet. Vid Blixtorps golfbana anordnas inomhusgolf. En professionell spelare kommer att finnas på plats och instruera. 19-22 februari, klockan 11-14.

ANNONS

Resa till Trollhättan

Den 20 februari anordnar Idécentralen en resa till Trollhättan där föreställningen ”Fatta! Med Cleo och Juck” visas. Riktar sig till den som identifierar sig som tjej och är 13-25 år. Anmälan görs till centralen@varberg.se

Käpphästrace

Att hoppträna med käpphästar är just nu en stor trend, vilket kommer att märkas på sportlovet i Varberg. Den 23 februari anordnas käpphästrace (klockan 17.30 samt 18) på stadsbiblioteket. Direkt efter racet visas filmen Hobbyhorse Revolution i Lilla teatern (måste förbokas).

Familjedag, Åkulla

Den 24 februari anordnas en familjedag med Barnens vasalopp i Åkulla. Deltagarna får nummerlapp, medalj och blåbärssoppa. Klockan 12.30 öppnar barnens afterski vid friluftsgården. Här blir det vinterdisco, godisregn och trubadur.

Under sportlovsveckan har barn över 10 år möjlighet att prova på att väva på Hallands kulturhistoriska museum. Det kommer att finnas fyra vävstolar där barnen får väva under handledning av medlemmar i Varbergs Hemslöjdsförening (måste förbokas).

Hela sportlovsprogrammet finns tillgängligt påkommunens hemsida.

Texten har tidigare varit publicerad i Varbergsposten

ANNONS