"Det är bedrövligt, speciellt på ett sådant här hus"

Det snart hundraåriga kapellet vid Kustsanatoriet har utsatts för skadegörelse. Vem som har klottrat könsorgan, djävulssymbol och hakkors på fasaden är okänt.

ANNONS
|

– Jag blev förtvivlad när jag fick höra om det, säger Rolandh Nilsson som varje vecka håller föredrag inne i kapellet.

Han fick höra om klottret från en bekant som varit där i helgen och kunde konstatera att det måste ha hänt natten mellan lördag och söndag.

– Jag kom dit direkt efter att hon ringde mig. Det är mest jag som är här vid kapellet, säger Rolandh Nilsson.

Byggnaden ligger på kyrkogården nere vid Kustsanatoriet, mellan Apelviken och Kusthotellet. På fasaderna och pelarna runt ingången har någon eller några ritat dit könsorgan, hakkors, en religiös symbol, ett partinamn, ett skällsord och en djävulssymbol.

ANNONS

– Jag tycker det är bedrövligt, speciellt på ett sådant här hus som är kyrkligt. Den som håller på med sådana här grejer, det är inte människor som ritar blommor precis, säger Rolandh Nilsson.

Han polisanmälde skadegörelsen omgående. Jan Niklasson som är förundersökningsledare hos Varbergspolisen berättar att det inte har inletts någon förundersökning.

– Det finns inga som helst spår att jobba vidare på. Det finns ingen kameraövervakning, det finns inga vittnen, säger han.

Han berättar att skadegörelse överlag är en svår typ av brott att utreda om det inte finns en gärningsman.

– Färg är ju färg, om man tänker på klotter specifikt. Det är inte lätt att härleda. Men får vi in tips så tar vi upp ärendet igen, säger Jan Niklasson.

Kapellet ägs av kommunen och ska saneras på klotter i slutet av veckan.

ANNONS