Nyligen anordnade Varbergs omsorg ett disco i samarbete med Funka Varberg, Vuxenskolan, Sparbanksstiftelsen och Oscar niteclub. Lindha Svensson, Annie Brorsson och Anthony Halldén var initiativtagare.
Nyligen anordnade Varbergs omsorg ett disco i samarbete med Funka Varberg, Vuxenskolan, Sparbanksstiftelsen och Oscar niteclub. Lindha Svensson, Annie Brorsson och Anthony Halldén var initiativtagare. Bild: Conny Bengtsson

De vill ge fler ungdomar möjlighet att gå på klubb

Ett funktionshinder ska inte hindra ungdomar från att dansa loss, beställa drinkar i baren och ha roligt kvällen lång. Det menar de tre initiativtagare som nyligen anordnade disco på Oscars i Varberg.

ANNONS
|

Det hela började med att Annie Brorsson och Lindha Svensson, som arbetar med barn och ungdomar inom LSS, tyckte att det saknades något roligt att göra för yngre med intellektuella funktionsnedsättningar.

Iden om ett disco på nattklubb började växa fram.

– Det har ju anordnats discon i små lokaler tidigare, men vi ville tänka större och göra det lite mer ”på riktigt”. Man märker hur roligt ungdomarna tycker det är, säger Annie Brorsson.

Hon tog upp idén med sin sambo Anthony Halldén, som är delägare i nattklubben Oscars.

Han ville självklart bistå med lokal.

– Man ska inte göra det här för att bli rik, det blir mer en välgörenhetsgrej. Det har andra värden, säger Anthony.

ANNONS

Nyligen var det dags för ett första försök. 35 ungdomar slöt upp för en kväll med både drinkar, dans och popcorn.

– Vi gjorde alkoholfria godisdrinkar och vi hade även en vakt som vi känner som kom in och jobbade för att det skulle bli en del av upplevelsen. Och givetvis fanns det bartender på plats, säger Annie Brorsson.

Jonas Wiman från Varberg, känd från tv-serien Rebecka Martinsson, var discjockey under kvällen.

Anthony Halldén beskriver att det var fullt ös från klockan 19 till 22 då lamporna började släckas ned.

– Ungdomarna har kul utan alkohol. Där borde många ha varit med och fått se att man inte behöver dricka för att ha roligt, säger han.

Discot blev en så stor succé att det planeras för en ny satsning redan till hösten.

– Vi siktar på ett Halloweendisco den 31 oktober. Vi har fått höra väldigt mycket positivt om den första kvällen och vill satsa vidare, säger Annie Brorsson.

Texten har tidigare publicerats i Varbergsposten

ANNONS