De har chansen på energi- och miljöpriset

Kläder och krog har gått hem hos juryn för årets energi- och miljöpris som kommer att delas ut på Varbergsgalan.

ANNONS
LocationVarberg||

Energi- och miljöcentrum offentliggjorde på tisdagen de nominerade till årets Energi- och miljöpris. Och det är tre för allmänheten välbekanta företag som dyker upp på listan.

Instagram-kändisen Kristin ”Krickelin” Lagerqvists projekt FGL Store är ”en förebild för andra nystartade företag” enligt nomineringen. Modeföretaget startades 2013 av Lagerqvist tillsammans med Miranda "Mirandarebecca” Johansson. Duon är Varbergs två klarast lysande stjärnor på influencer-himlen och har nu alltså chansen att även bli miljöpristagare. ”Tänket är långsiktigt, med småskalig produktion i mindre familjeföretag i Indien”, konstaterar juryn.

Inom klädbranschen verkar även företaget Taiga, som enligt juryn besitter en ”omfattande och väl underbyggd hållbarhetsstrategi”. Taiga utvecklar arbetskläder och startades av Paul Rydholm tillsammans med sonen Jonas i början av 1980-talet. Paul Rydholm hade dessförinnan byggt upp och sålt av modeföretaget Tenson.

ANNONS

Det tredje och sista nominerade företaget håller till i Apelviken och är känt bland annat för ekologisk mat, konserter och rundpingis. Det är Ulf Cronheims krog Majas vid havet, som enligt juryn ”tar ansvar för miljö och människa”, bland annat genom återvinning av möbler och optimerade varubeställningar.

Vem som tar hem priset kommer att visa sig på Varbergsgalan, som går av stapeln den 19 oktober i Sparbankshallen/Arena Varberg.

Tidigare pristagare

2017: Varbergs Stadshotell & Asia Spa

2016: Systeminstallation AB

2015: SWT koncernen

2014: Coop Varberg, Återvinning

2013: Varberg Energi AB, Byggnad

2012: Derome AB, Miljökommunikation

2011: Timberbridge AB, Transporter

2010: Södra Cell Värö AB, Energieffektivisering

ANNONS