Ny butik öppnar snart i gallerian.
Ny butik öppnar snart i gallerian. Bild: Christopher Vallerius

Dansk butiksjätte klar för Galleria Trädgården

I mitten av juni slår Flying Tiger Copenhagen upp dörrarna i gallerian.

ANNONS
|

– Det är inte så många småstäder som de går in i så det känns väldigt roligt att de valde Varberg, säger Göran Borg, vd för Galleria Trädgården AB.

Fredrika Lindsjö, marknadskoordinator på Flying Tiger Copenhagen, menar att Varberg ligger geografiskt rätt för deras fortsatta satsning i Sverige.

– Det har blivit mycket större orter på senare tid, men vi brukar försöka finnas på regelbundna avstånd från storstäderna. Så Varberg känns som ett roligt tillskott, säger hon.

I och med att det på ganska kort tid blivit klart med tre nya hyresgäster, så är varenda kvadratmeter av gallerian fylld med butiker, restauranger och andra verksamheter.

ANNONS

Som VP tidigare har skrivit om så öppnar mobiloperatören Tre en butik i lokalen där mattaffären Rugstore tidigare låg. Öppningsdags är planerad till mitten av juni. Onsdag den 16 maj inviger Hemmakväll sin tionde konceptbutik ”En ny värld av godis” i gallerians nedre plan, mitt emot Espresso House.

På nedre plan finns numer även en insättnings- och en uttagsautomat.

Göran Borg säger att det är ett hårt tryck efter lokaler. Varje vecka ringer det intressenter till honom.

– Det som är lite roligt är att jag säkert skulle kunna hyra ut 800-900 kvadratmeter till om vi hade haft ytor. Efter att vi har gjort om har intresset ökat betydligt. Jag har väl en fem-sex intressenter som står och vill in. När det gällde BR-lokalen så kunde jag i stort sett välja vilken hyresgäst som vi ville ha.

Även kunderna tycks gilla upprustningen av gallerian.

– Vi har ökat med 22 procent i kundtillströmning och jag tror att det blir ännu mer när alla de tre nya butikerna har öppnat, säger Göran Borg.

Flying Tiger Copenhagen har drygt 40 butiker runt om i Sverige.

Texten har tidigare varit publicerad i Varbergsposten

ANNONS