Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

⇒ Om cookies och personuppgifter
Prova

Ligg på Plus från start - hela innehållet för 1 kr Fri tillgång till all lokaljournalistik.

1/3
ANNONS ▼

Bilar i krasch på E6 - risk för extrem halka

Både polisen och SMHI har gått ut med varningar för att det är besvärligt på vägarna i Västsverige. – Det ska vara dålig sikt och moddigt, säger Ann-Christin Löfstrand, på polisen. På E6 har två krascher inträffat, samtidigt som kollektivtrafiken i regionen dras med ökande förseningar under kvällen på grund av halkan.

Under lördagskvällen inträffade flera olyckor runt om i Sverige på grund av vädret. Både polisen och SMHI varnade tidigare under lördagen för att det är besvärligt på vägarna i Västsverige. 

Vid 14.25 var en gravid kvinna inblandad i en trafikolycka efter en kökrock på Timmermansleden i Halland. Kvinnan klagade på magsmärtor och fördes med ambulans till sjukhus med okända skador.

Vid 17-tiden på kvällen körde en personbil in i räcket på E6 längs Kungälvsleden i riktning mot Hisingen. Strax efter inträffade en olycka på E6 I höjd med Kode, cirka tre mil norr om Göteborg: Klockan 17.23 kraschade en bil in i ett mitträcke.

– Det ska vara besvärligt väglag med dålig sikt och moddigt underlag vid platsen, berättade Ann-Christin Löfstrand, vakthavande befäl vid polisen i Göteborg under lördagskvällen.

LÄS MER: Meteorologen: "Man får vänta ett tag till på våren"

SMHI utfärdar vädervarningar 

Enligt SOS Alarm behövdes ingen person köras i ambulans till sjukhus efter den kraschen. Vid halv åtta på lördagskvällen inträffade ytterligare en bilolycka på E6 – den här gången i höjd med Kungsbacka. Ingen kom dock till skada.

Under lördagseftermiddagen utfärdade SMHI klass 1-varningar för snöfall i stora delar av Halland och Västra Götaland. "I eftermiddag drar snö eller blötsnö in västerifrån. Fram till sent ikväll kan det främst i inlandet komma drygt 5 cm men lokalt upp mot 10 cm", skrev SMHI när det gäller varningen för Halland.

Trafikverket: "Kör inte om bilar"

I Västra Götaland varnade SMHI gör att det under kvällen kunde falla cirka fem centimeter snö eller blötsnö i framför allt Sjuhäradsbygden och i områden runt Göta älv. Vid åttatiden på kvällen krockade en bil på väg 40 i närheten av Ulricehamn. Tre personer fördes till sjukhus med lindriga skador. Därtill kommer ett flertal avåkningar på mindre vägar i regionen.

– Det gäller att anpassa hastigheten och ta det försiktigt när du ger dig ut på vägarna. Kör inte om bilar om du inte måste, det kan bli halt väldigt plötsligt, varnade Beisy Sundin, presskommunikatör vid Trafikverket tidigare under lördagskvällen.

SMHI utfärdade också klass 1-varningar för kuling på Skagerrak och Kattegatt och även kraftiga vindar över land försvårade trafikläget. 

Kollektivtrafik försenas

Under kvällen meddelade dessutom Västtrafik att flera turer kunde bli kraftigt sena. 

– Nu blir det halt ute i regionen – det kommer bara att tillta, berättade Magnus Bengtsson, störningskoordinator på Västtrafik. Det var främst busslinjer i Göteborg, Borås och Fyrbodalsområdet som drabbades under kvällen och natten.

MEST LÄST